Ak sa nepoučia z chýb, tak budú mať problém. Čajky čaká v Luxembursku nepríjemný súper

Basketbalistky tímu Piešťanské Čajky a tréner Peter Jankovič.
Basketbalistky tímu Piešťanské Čajky a tréner Peter Jankovič. (Autor: TASR)
SITA|18. okt 2023 o 12:32

Pred týždňom pri vstupe do tohtosezónnej edície Európskeho pohára žien podľahli doma poľskému Gorzówu 63:77.

BRATISLAVA. Slovenské basketbalové šampiónky Piešťanské Čajky absolvujú druhé tohtosezónne stretnutie v rámci Európskeho pohára žien.

Vo štvrtok nastúpia na palubovke luxemburského družstva T71 Dudelange (začiatok o 19.30 h SELČ).

Cieľom tímu trénera Petra Jankoviča je odčiniť chyby z minulotýždňového domáceho stretnutia s Gorzówom (63:77) a získať prvé víťazstvo do tabuľky B-skupiny.

S cieľom napraviť chyby

„Myslím si, že všetci vieme, kde sme urobili chyby. Ukázali sme si to na videu, rozobrali sme si to a teraz môžeme dúfať, že nás to posunie ďalej. Minimálne sa budeme snažiť to napraviť, aby to do ďalších zápasov bolo už len lepšie a lepšie.

Ja verím, že to padlo na úrodnú pôdu a budeme minimalizovať chyby, ktoré sme robili v zápase s Gorzówom,“ povedal na klubovom webe tréner Čajok Jankovič.

Po prehre s poľským protivníkom si slovenské majsterky napravili chuť domácim extraligovým víťazstvom nad BK ŠK UMB Banská Bystrica (85:34).

Tréner Čajok Peter Jankovič.
Tréner Čajok Peter Jankovič. (Autor: TASR)

Aktuálny vicemajster Luxemburska a víťaz národného superpohára na úvod v Eurocupe prehral so španielskou Gironou po bojovnom výkone 71:97.

„Je to nepríjemný a behavý súper, bez nejakého väčšieho herného plánu. Nebudú sa vzdávať, hrajú za každého stavu, im je jedno, či sú hore alebo dole.

Ukázali to aj v prvom zápase, keď prehrávali o 40 bodov, ale stiahli to na, dá sa povedať, že pre nich prijateľných 26 bodov. Budeme musieť byť pripravení a verím, že budeme úspešní,“ predstavil Jankovič najbližšieho súpera.

Zmeny v zostave

Čajkám bude v Luxembursku chýbať Ana Mandičová. „Pozitívom však je, že Radka Stašová je už fit, takže aspoň malá útecha na to, že stále nie sme kompletní,“ podotkol Jankovič.

Zároveň ponúkol recept, ako uspieť vo štvrtkovom dueli „Veľmi dôležité bude, aby sme plnili náš plán hry. Hlavné bude dodržiavanie obranných pokynov.

Verím, že útok príde, ale pokiaľ nebudeme brániť a minimalizovať chyby, ktoré sme robili proti Gorzówu a nezoberieme individuálnu zodpovednosť za výsledok, tak budeme mať problém.

Dôležité bude ubránenie 1 na 1, doskočenie lôpt, aby sme hrali čo najrýchlejšie dopredu a využili našu širšiu rotáciu.“

Tabuľka skupiny B

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Ak sa nepoučia z chýb, tak budú mať problém. Čajky čaká v Luxembursku nepríjemný súper