V odvete manko nezmazali. Čajky sa rozlúčili s Európskym pohárom prehrou

Momentka zo zápasu v Pécsi.
Momentka zo zápasu v Pécsi. (Autor: Facebook/PiestanskeCajky)
TASR|11. jan 2023 o 20:16 (aktualizované 11. jan 2023 o 22:07)

Piešťanským Čajkám nevyšla ani odveta play-off Európskeho pohára.

Európsky pohár - play-off - odveta

PEAC Pécs - Piešťanské Čajky 63:57 (34:32)

Zostava a body Piešťany: Mandičová 15, Martišková 11, Jurčenková a Mujovičová po 8, Jamesová 7 (Rusiňáková 8, Moravčíková a Taušová 0).

Najviac bodov Pécs: Calhounová 20, Kataničová 16, Kissová 14

TH: 16/11 - 22/18, fauly: 18 - 21, trojky: 6 - 3, štvrtiny: 13:16, 21:16, 15:10, 14:15, rozhodovali: Jovanič (Bos. a Herc.), Sljivic (Rak.), Jankowski (Poľ.).

/prvý zápas - 68:62, Pécs postúpil do osemfinále/

PÉCS. Basketbalistky Piešťanských Čajok sa rozlúčili s účinkovaním v Európskom pohári (Eurocup). V odvetnom play-off stretnutí nedokázali zmazať 6-bodové manko z prvého zápasu, na palubovke maďarského NKA Universitas PEAC Pécs prehrali 57:63.

Úradujúci slovenský majster si účasťou medzi 32 najlepšími tímami súťaže stanovil nové maximum v Eurocupe.

Strelecky to nebol z oboch strán ideálny začiatok odvety. Piešťany sa poučili z prvej vzájomnej konfrontácie, od úvodu si dávali pozor v obrane a výrazne si pomáhali kontrolovaním doskoku. Úspešne začali stíhaciu jazdu, v prvej štvrtine bola ťahúňom Mandičová.

Pécsu však stačil malý moment, aby nie príliš vysoké manko dokázal eliminovať, ale slovenský majster vyhral napokon prvú štvrtinu 16:13.

Druhá 10-minútovka zo začiatku nebola taká ofenzívna, ale v tých momentoch ukázal domáci tím svoju silu. Využil diery v piešťanskej obrane a dostal sa do náskoku, ktorý našťastie pre hosťujúce družstvo nebol výrazný.

Stále to bola v prvom rade vyrovnaná partia, rozhodoval v nej každý bod. Čajky sa v tejto fáze mohli oprieť o Martiškovú, ale ani ona napokon nezabránila tomu, aby po prvom polčase prehrával jej tím 32:34.

Po prestávke pridali tímy na bojovnosti, čo sa následne odrazilo na veľmi pomalom zvyšovaní skóre zápasu. Piešťanom úplne nevyšiel vstup do tretej časti, keď umožnili Pécsu trochu odskočiť, ale nevzdávali sa.

V správnej chvíli vytiahli útočné zbrane, vďaka ktorým zostávali v hre o postup do osemfinále. Domáce družstvo však vždy zareagovalo a obrat nepripúšťalo. V koncovke tretej štvrtiny si vypracovalo najvyššie vedenie v zápase - 49:42.

Pécs si touto fázou vytvoril potrebný bodový komfort na zabezpečenie pokračovania v súťaži. Piešťany stále bojovali aspoň o víťazstvo v odvete, už keď sa im vidina osemfinálovej účasti výrazne vzdialila, ale napokon to nevyšlo podľa ich predstáv.

Hlasy po zápase

Peter Jankovič (tréner Piešťan): „V prvom rade chcel pogratulovať domácemu tímu k víťazstvu a postupu do ďalšieho kola. Myslím si, že sme ukázali svoju tvár. Hrali sme s veľkou energiou a navyše bez Gabriely Andělovej, čo bolo pre nás citeľná strata, ale dokázali sme ju nahradiť a bojovať až do konca. Zápas bol otvorený a pocit z tejto prehry je úplne iný, ako tomu bolo doma. Myslím si, že môžeme byť pyšní. Účasť v Eurocupe by som zhodnotil ako pozitívnu. Žiaľ, stačilo to len na play-off, ale minimálne sme išli na svoj limit, to si veľmi vážim. Dievčatám ďakujem. Musíme sa teraz skoncentrovať na slovenskú ligu.“

Anna Jurčenková (hráčka Piešťan): „Ťažko sa po tomto zápase vyjadruje, lebo nás mrzí, že sa pre nás Eurocup skončil. Myslím si, že sme v tomto stretnutí fakt bojovali a robili všetko, čo sa dalo, ale nestačilo to. Určite sme dali do toho veľa energie, rovnako ako v domácom zápase. Môže nás to mrzieť z toho dôvodu, že tam sme to tak neuhrali. Celkovo si však myslím, že môžeme byť spokojné s účinkovaním v Eurocupe. Podarilo sa nám postúpiť zo skupiny a navyše tieto zápasy proti Pécsu neboli pre súpera jednoduché. Do konca sme bojovali a urobili sme kus dobrej práce.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»V odvete manko nezmazali. Čajky sa rozlúčili s Európskym pohárom prehrou