Poľské súperky nezdolali ani na tretí pokus. Piešťanské Čajky začali v Európe prehrou

Basketbalistky Piešťanských Čajok - Anna Jurčenková, KeShunan Jamesová a Nataša Taušová.
Basketbalistky Piešťanských Čajok - Anna Jurčenková, KeShunan Jamesová a Nataša Taušová. (Autor: TASR)
TASR|11. okt 2023 o 19:57 (aktualizované 11. okt 2023 o 21:03)

Poľkám nevrátili dve prehry z predchádzajúceho ročníka.

PIEŠŤANY. Basketbalistky Piešťanských Čajok vstúpili do Európskeho pohára (Eurocup) domácou prehrou s poľským InvestInTheWest Enea Gorzów 64:77 a nevrátili tak súperovi dve prehry z predchádzajúceho ročníka tejto súťaže.

Ďalší duel odohrajú vo štvrtok 19. októbra o 19.30 h u luxemburského T71 Duddelange.

Vstup nevyšiel ani basketbalistkám Slávie Banská Bystrica, vo svojom úvodnom vystúpení v E-skupine prehrali na palubovke Besiktasu Istanbul 69:97.

K úspechu nepomohlo ani 16 bodov v podaní Žofie Hruščákovej.

Vicemajstra Niké Extraligy žien čaká teraz v tejto súťaži séria domácich stretnutí, v stredu 18. októbra o 18.00 h nastúpia proti gréckemu Panathinaikoisu A.C.

Prehrou začali aj basketbalistky MBK Ružomberok, vo svojom prvom zápase F-skupiny podľahli favorizovanej TTT Riga 56:81.

"Ruža" má po tomto vystúpení pred sebou tri domáce stretnutia, sériu začína vo štvrtok 19. októbra o 18.00 h proti tureckému Melikgazi Kayseri.

Ružomberok sa nezľakol favorizovaného súpera a minimálne v úvodnej polovici prvej štvrtiny bol vyrovnaným súperom.

Následne prišla päťminútová strelecky hluchá chvíľa, ktorú Riga využila na to, aby sa zo stavu 7:6 dostala na 18:8 po prvej 10-minútovke.

V druhej časti sa Ružomberčanky držali lotyšského tímu, ale manko sa výrazne nedarilo znižovať. "Ruža" prehrávala po prvom polčase 24:39.

Po prestávke vstúpil slovenský zástupca aktívnejšie, ale Riga si kontrolovala svoj dvojciferný náskok, keď vstupovala do záverečnej periódy za stavu 55:42.

Vo štvrtej štvrtine sa už nič zásadné neudialo, Ružomberok sa snažil aspoň čiastočne skorigovať nepriaznivý stav, ale tento plán mu nevyšiel.

Európsky pohár žien v basketbale:


Piešťanské Čajky - InvestInTheWest Enea Gorzów 64:77 (35:33)

Zostava a body Piešťan: Mitrasinovičová 20, Herminjardová 12, Jamesová a Jurčenková po 8, Moravčíková 6 (Stašová 10, Vandlíková a Taušová 0)

Najviac bodov Gorzówu: Bibbyová 27, Jakubiuková, Tsinekeová a Wentzelová po 14.

Rozhodovali: Kapitány (Maď.), Belousovová (Lit.), Nagy (Maď.), TH: 20/13 – 10/7, fauly: 16 - 12, trojky: 5 - 4,

Diváci: 500

Tabuľka skupiny B

Besiktas Istanbul - Slávia Banská Bystrica 97:69 (54:40)

Najviac bodov Besiktasu: Evansová 36, Nogičová 21, Lazičová 12

Zostava a body Banskej Bystrice: Hruščáková 16, Bogičevičová 12, Burová 10, Mujovičová 9, Martišková 5 (Brabencová 10, Šimoničová 5, Holíková 2, da Cruz a Kozáková 0)

Rozhodovali: Faur (Rom.), Vartanov (Gruz.), Mitrovski (S. Mac.), TH: 21/18 – 7/5, fauly: 10 - 22, trojky: 9 - 6

Hlasy po zápase

Zuzana Žirková, trénerka Banskej Bystrice: "Vždy sa dá uhrať lepší výsledok. Škoda vstupu do tretej štvrtiny, pretože tam sa zápas zlomil, tam sme stratili šancu na nejaký lepší výsledok. Pri tej kvalite, ktorá v Besiktasi je, už nebolo cesty späť. V pasážach, keď sme sa chceli aspoň kúsok súperkám priblížiť, nás zlomila Dana Evansová, ktorá hrala svoj vlastný zápas. Prehrávali sme osemdesiat percent situácií jedna na jedna."

Snežana Bogičevičová, hráčka Banskej Bystrice: "Nemyslím si, že toto je reálny obraz nášho tímu. Zápas nám ukázal, na ktorých segmentoch hry musíme zapracovať. Musíme počas zápasu lepšie reagovať a nedovoliť súperovi dostať sa do takého tempa, aké chce nastoliť. Bola to pre nás veľká lekcia, musíme dať hlavy hore a pokračovať v práci. Zaostávali sme v pohybe v defenzíve, takisto v doskakovaní. Nezastavovali sme ich tranzíciu a nedokázali sme ubrániť Danu Evansovú. Samozrejme, mali sme aj momenty, kedy sme hrali dobre, keď sa v ofenzíve lopta hýbala a v defenzíve sme mali kontrolu."

Tabuľka skupiny E

TTT Riga – MBK Ružomberok 81:56 (39:24)

Najviac bodov Rigy: Meškonytová 16, Cohenová 13, Claveauová a Silová po 12

Zostava a body Ružomberka: Andělová 8, Havranová 7, Buknová a Jackovecová po 6, Hadačová 0 (Kaliuzhná 15, Jarošová 10, Mikovčáková a Štefančová po 2)

Rozhodovali: Ivanovičová (Srb.), Mészáros (Maď.), Stalaučinskaitová (Lit.),TH: 17/11 – 24/17, fauly: 25 - 20, trojky: 8 - 5

Hlas po zápase

Juraj Suja, tréner Ružomberka: "Prvých 10 minút nám trvalo, kým sme sa adaptovali na agresivitu a rýchlosť Rigy, ktorá bola tento rok pripravená hrať Euroligu. V prvej štvrtine sme stratili 9 lôpt, čiže súper mal pohodlný náskok. Musím povedať, že druhá a tretia štvrtina, skoro aj celá štvrtá štvrtina boli z našej strany dobré. Na to, ako sme na tomto fóre neskúsení a že sme hrali proti agresívnemu súperovi, ktorý dobre bránil, tak sme sa slušne držali. Škoda posledných 3-4 minút, že sme sa rozpadli a súper odišiel na 25-bodový rozdiel. Hrýzli sme, čo je dobré. Väčšina hráčok nemá podobné skúsenosti z takejto úrovne, takže za mňa okej a nemáme sa za čo hanbiť."

Tabuľka skupiny F

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Poľské súperky nezdolali ani na tretí pokus. Piešťanské Čajky začali v Európe prehrou