Piešťanské Čajky získali novú posilu, prichádza mládežnícka reprezentantka

Ema Szmereková v drese Slovenska.
Ema Szmereková v drese Slovenska. (Autor: Piešťanské Čajky)
TASR|6. sep 2024 o 19:07

Mladá rozohrávačka sa dohodla s majstrovským tímom na viacročnom pôsobení.

PIEŠŤANY. Slovenská mládežnícka reprezentantka Ema Szmereková je novou posilou Piešťanských Čajok. Rozohrávačka a reprezentantka Slovenska do 20 rokov sa dohodla s majstrovským tímom na viacročnom pôsobení.

Szmereková doposiaľ pôsobila v tíme Young Angels Košice, kde si v uplynulých sezónach zahrala aj najvyššiu slovenskú súťaž.

Spomedzi slovenských hráčok patrila v klube k produktívnejším, mala priemer 8,4 bodu, 2,6 doskoku, 3 asistencie a 1,5 zisku na zápas.

"Cítila som, že potrebujem zmeniť basketbalové prostredie a tak mi táto príležitosť padla vhod. Pre Piešťany som sa rozhodla z dôvodu vysokej kvality klubu, ktorý je okrem najvyššej slovenskej súťaže zapojený aj do Eurocupu. Verím, že naberiem množstvo nových skúseností a posuniem svoje basketbalové zručnosti na vyššiu úroveň," uviedla rozohrávačka pre web Čajok.

Szmereková už hrala pod trénerom Petrom Jankovičom. Spoločne fungovali v reprezentácii Slovenska do 16 a 18 rokov.

"Jeho štýl mi sedí a tak verím, že môžem byť platnou hráčkou v kádri a posúvať sa vďaka konkurencii od starších a skúsenejších hráčok, ktoré v klube pôsobia," skonštatovala.

Podľa kouča prichádza mladá a perspektívna reprezentantka Slovenska.

"Už odohrala aj sezónu v Extralige. Som veľmi rád, že sa nám s ňou podarilo dohodnúť. Ja sa veľmi teším na spoluprácu, určite by sme ďalej chceli rozvíjať jej talent. Dovolím si tvrdiť, že je to jedna z mála klasických rozohrávačiek na Slovensku, s veľmi dobrým pohybom a je veľmi basketbalovo inteligentná. Dúfam, že jej to všetko u nás sadne a krok po kroku sa bude posúvať dopredu, aby bola platnou súčasťou tohto tímu,“ povedal Jankovič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Piešťanské Čajky získali novú posilu, prichádza mládežnícka reprezentantka