Hviezde NBA sa vyhrážali smrťou. Fanúšika vyviedli

Draymond Green.
Draymond Green. (Autor: SITA/AP)
SITA|14. dec 2022 o 14:59

Draymond Green sa dostal do sporu s priaznivcom aj na konci novembra a dostal za to pokutu.

MILWAUKEE. Americký basketbalista Draymond Green z tímu zámorskej NBA Golden State Warriors sa v utorňajšom zápase na palubovke Milwaukee Bucks (111:128) dostal do sporu s miestnym fanúšikom.

Tridsaťdvaročný pivot sa hlavnému rozhodcovi posťažoval na to, že priaznivec sa mu vyhrážal smrťou a bezpečnostná služba neskôr na podnet arbitra vyviedla muža zo štadióna Firserv Forum.

Green si s fanúšikom vymenil pár slov v tretej štvrtine zápasu a keď muž naďalej urážal hviezdneho hráča, nevydržal to a išiel za rozhodcom.

"Bol som blízko k tomu, aby som sa na neho vrhol, ale zdržal som sa a povedal som o ňom rozhodcovi. Ten mi na to odpovedal, že musí ísť von," vysvetlil Green, ktorý v dueli zaznamenal dva body, šesť doskokov a sedem asistencií.

NBA podľa neho musí niečo robiť, aby sa predišlo ďalším podobným incidentom.

"Dúfam, že sa dostaneme do bodu, v ktorom liga bude môcť v takýchto prípadoch uplatniť zákony, lebo jedine tak vyriešime tento problém. Inak sa môže stať niečo skutočne vážne," dodal Green.

K incidentu sa vyjadril aj klub Milwaukee Bucks. "Diskrétne vyšetrujeme situáciu a spolupracujeme pri tom s NBA," uviedol v oficiálnom stanovisku.

Draymond Green má v sezóne 2022/2023 priemer deväť bodov, šesť doskokov a sedem asistencií na zápas.

Utorňajší incident nebol jeho prvý v ročníku, pred dvomi týždňami dostal od NBA pokutu vo výške 25-tisíc dolárov za "obscénny slovník smerom k fanúšikovi". Stalo sa to v záverečnej štvrtine zápasu proti Dallasu Mavericks z 29. novembra.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hviezde NBA sa vyhrážali smrťou. Fanúšika vyviedli