Banská Bystrica je stále bez víťazstva, hladko prehrala s poľským klubom

Basketbalistky Banskej Bystrice.
Basketbalistky Banskej Bystrice. (Autor: TASR)
TASR|10. nov 2022 o 21:31 (aktualizované 10. nov 2022 o 22:22)

Gorzów je naopak suverénny.

Európsky pohár – C-skupina

Slávia Banská Bystrica – InvestInTheWest Enea Gorzów 52:86 (18:47)

zostava a body Banskej Bystrice: Allenová 15, Mandičová 11, Deurová a Janštová po 4, Da Cruz 0 (Holíková 6, Van Dalen 5, Grigerová 4, Podhradská 3, Kaljužná a Nagyová 0)

najviac bodov Gorzówa: Smithová 24, Wadouxová 17, Horvatová 14

TH: 5/5 – 18/16, Fauly: 14 - 12, Trojky: 3 - 8, Štvrtiny: 6:25, 12:22, 12:27, 22:12

Rozhodovali: Ivanovičová (Srb.), Nagy (Maď.), Radinovičová (Č. Hora)

BANSKÁ BYSTRICA. Basketbalistky Slávie Banská Bystrica sa v Európskom pohári (Eurocup) nedočkali víťazstva ani na tretí pokus.

V domácom prostredí prehrali s doterajším suverénom C-skupiny poľským InvestInTheWest Enea Gorzów 52:86.

„Pumy“ sa pokúsia zmazať nulu z kolónky víťazstiev najbližšie v stredu 16. novembra o 19.00 h opäť doma proti tureckému Galatasaray Cagdas Factoring Istanbul.

Banská Bystrica absolútne nezvládla vstup do zápasu, Gorzów hneď odskočil 10 bodmi v rade a v celej prvej štvrtine ukazoval, prečo je suverénom C-skupiny.

Domáce basketbalistky horeli najmä v ofenzíve, poľský tím naproti tomu získal bez väčších starostí potrebnú hernú a výsledkovú pohodu. Ukázalo to napokon aj na skóre prvej štvrtiny, ktoré z bystrického pohľadu nebolo priaznivé – 6:25.

V ďalšom priebehu pokračoval rovnaký priebeh, Gorzów si kontroloval svoj náskok a najmä Smithová robila domácej obrane problémy. „Pumy“ prehrali prvý polčas 18:47.

Kvalitatívny a herný rozdiel pokračoval aj po prestávke, hosťujúce hráčky navyšovali svoje vedenie a bez akéhokoľvek domáceho náporu si suverénne išli za tretím víťazstvom v skupine.

V celom druhom polčase dostali priestor takmer všetky hráčky na oboch súpiskách, pretože o úspešnom z tohto zápasu už bolo rozhodnuté.

Hlasy po zápase:

Miloslav Michálik, tréner Banskej Bystrice: „Podľa mňa sme sa s nimi nepopasovali veľmi dobre . V prvej polovici zápasu sme hrali dosť individuálne v útoku, čo mi dosť vadilo. V obrane sme sa opäť vrátili k individuálnym chybám. Jednoducho, súper nás vo všetkom prevýšil.“

Laura van Dalen, hráčka Banskej Bystrice: „Bol to opäť kvalitný súper a my si z toho opäť môžeme zobrať len skúsenosti a poučiť sa z tých chýb, ktoré sme robili.“

Tabuľka C-skupiny

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Banská Bystrica je stále bez víťazstva, hladko prehrala s poľským klubom