Spišiaci zvládli dramatický zápas, sú blízko k vytúženému titulu

Basketbalisti Spišskej Novej Vsi.
Basketbalisti Spišskej Novej Vsi. (Autor: TASR)
TASR|19. máj 2021 o 19:03

Najlepším strelcom duelu bol Milan Nikolič.

Niké SBL - 2. zápas finále:

Spišskí Rytieri - Patrioti Levice 76:72 (38:39)

Rozhodovali: Zubák, Ženiš, Šarišský, 218 divákov

TH: 21/13 - 18/13, fauly: 23 - 23, trojky: 9 - 7

Rytieri: Nikolič 23, Stevanovič 18, Baťka 12, Spencer 10, Ihring 7 (Mrviš 4, Čekovský 2, Antoni 0)

Patrioti: Krajčovič 20, Wade-Chatman 14, McCallum 13, Bojanovský 9, Abrhám 7 (Juríček 7, Volárik 2, Černokojev a Danielič 0)

/stav série 2:0/

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Basketbalistov Spišských Rytierov delí už len jedno víťazstvo od zisku premiérového majstrovského titulu.

V druhom finálovom stretnutí Niké Slovenskej basketbalovej ligy zvíťazili na domácej palubovke nad Patriotmi Levice 76:72.

Tretí finálový zápas je na programe v sobotu 22. mája o 18.00 h v Leviciach. 

Levice po polčase tesne viedli 

Stredajší duel začal opatrnejšie a od úvodu bol vyrovnaný. Z prvotného streleckého trápenia sa stala v úvodnej štvrtine trojková výmena.

Za hostí sa zastreľoval Wade-Chatman a siedmimi bodmi v sérii dostal svoj tím do mierneho trháku. Úvodnú časť vyhrali Levičania 20:13.

V druhej desaťminútovke pokračovalo rovnocenné dianie z oboch strán. Spišiaci sa vždy dokázali bodovo priblížiť, vo veľkej miere sa o to postaral Nikolič, ale v prvom polčase neprišlo z ich strany k obratu.

Rozohrávači Patriotov Krajčovič s Wade-Chatmanom sa napokon postarali o to, že sa do šatní išlo za najtesnejšieho možného vedenia ich tímu - 39:38.

Boj o každý bod 

Ani na začiatku druhého polčasu sa dramaticky nezmenilo dianie na palubovke, diváci stále sledovali vyrovnaný basketbal.

Levičania si udržiavali tesné vedenie, ale Rytieri mali vždy adekvátnu odpoveď na ich nápor. V záverečnej minúte tretej časti sa domáci po veľmi dlhom čase dostali do vedenia, napokon vyhrávali 57:55.

Štvrtá štvrtina bola tvrdým bojom o každý bod. Dramatickú koncovku však napokon lepšie zvládli Spišiaci a vyhrali štvorbodovým rozdielom. 

Hlasy po zápase:

Teo Hojč, tréner Rytierov: "Až do konca to bol veľmi ťažký zápas, bojovalo sa o každú loptu, čo je však vo finále normálne a logické. Samozrejme, som rád, že sme vyhrali a veľmi ma teší, že hráči, ktorým to počas zápasu až tak nešlo, prevzali na konci na seba zodpovednosť.

Obe mužstvá hrali veľmi dobre v obrane, hráči dali do toho všetko, veľký rešpekt pred hrou oboch tímov. Atmosféra v hale bola skvelá, veľa som o tom počul a až teraz som to mohol zažiť. Je vidieť, že v Spišskej fanúšikovia basketbalu rozumejú. Je to 2:0 pre nás, no do Levíc musíme ísť s pokorou."

Delano Spencer, hráč Rytierov: "Bol to extrémne náročný zápas a teší ma, že sme počas celých 40 minút zostali spolu ako tím a dokráčali k tejto dôležitej výhre. Hlavne v obrane sme hrali ako jeden muž a výsledok sa dostavil. Ideme do Levíc s úmyslom hrať tak, ako doteraz a ukončiť sériu ziskom titulu."

Michal Madzin, tréner Patriotov: "Extrémne náročný zápas, hralo sa o každý bod, o každý doskok, ale presne to sa dá od finále očakávať. Hralo sa v dobrej atmosfére, Spišská to napokon preklopila na svoju stranu, ozaj rozhodovali detaily. Hlavne v tretej štvrtine sme neskórovali z pozícií, z ktorých inak problémy nemávame a asi tam sa zápas lámal. V ďalšom zápase jednoducho musíme vyhrať."

Viktor Juríček, hráč Patriotov: "Veľmi ťažký zápas pre nás, dali sme do toho všetko a na palubovke sme nechali všetky sily. O výsledku rozhodli maličkosti, musíme sa detailne pozrieť na štatistiky a rozanalyzovať si to. Možno rozhodol jeden doskok, jedna zlá komunikácia v obrane. Teraz musíme doma vyhrať, potrebujeme sa zomknúť a poriadne zabojovať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Spišiaci zvládli dramatický zápas, sú blízko k vytúženému titulu