Barcelona bude mať nového prezidenta, jej dlhoročný šéf rezignoval

Prezident futbalového klubu FC Barcelona Josep Maria Bartomeu (vľavo) sa verejne postavil na stranu Kataláncov v boji za nezávislosť od Španielska.
Prezident futbalového klubu FC Barcelona Josep Maria Bartomeu (vľavo) sa verejne postavil na stranu Kataláncov v boji za nezávislosť od Španielska. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. okt 2020 o 21:37

Ohlásil to na tlačovej konferencii.

BARCELONA. Josep Maria Bartomeu v utorok rezignoval na post prezidenta španielskeho futbalového veľkolubu FC Barcelona. Rovnaký krok spravila aj správna rada klubu.

Bartomeu odstúpil po silnejúcom tlaku od fanúšikov a sporoch s hráčmi, najmä s Lionelom Messim. Argentínsky futbalista chcel v lete Barcelonu opustiť, no vedenie mu to neumožnilo.

V septembri sa dokonca na podporu odvolania prezidenta uskutočnila petícia členov klubu, na ktorej sa objavilo 16 250 podpisov. Vďaka nej sa v dňoch 15. a 16. novembra malo konať referendum, to sa však po rezignácii neuskutoční.

Voľby nového prezidenta by sa mali konať do 90 dní, dovtedy povedie klub dočasný manažment, informoval portál ESPN.

O uvoľnený post sa podľa španielskych médií uchádzajú 47-ročný podnikateľ Victor Font, ako aj bývalý prezident Joan Laporte.

Bartomeu ako jedno z posledných rozhodnutí vo funkcii odsúhlasil vstup FC Barcelona do navrhovanej novej súťaže Európska superliga.

"Môžem ohlásiť fantastické správy. Včera sme súhlasili, že sa v budúcnosti zapojíme do European Super League, čo zabezpečí finančnú stabilitu klubu," povedal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Barcelona bude mať nového prezidenta, jej dlhoročný šéf rezignoval