Barmošovci dvakrát viedli, no napokon stratili dva body

SITA|8. sep 2007 o 00:02

SENEC 8 septembra (SITA) - Slovenskej futbalovej reprezentácii nevyšiel vstup do bojov v 7. kvalifikačnej skupine o postup na majstrovstvá Európy 2009 hráčov tejto vekovej kategórie podľa predstáv. Zverenci ...

SENEC 8 septembra (SITA) - Slovenskej futbalovej reprezentácii nevyšiel vstup do bojov v 7. kvalifikačnej skupine o postup na majstrovstvá Európy 2009 hráčov tejto vekovej kategórie podľa predstáv. Zverenci trénera Jozefa Barmoša totiž v piatok na štadióne Národného tréningového centra Slovenského futbalového zväzu (NTC SFZ) v Senci len remizovali s rovesníkmi z Islandu 2:2, keď po prvom polčase ešte vyhrávali 1:0. Mladí Slováci dokázali tým najsprávnejším spôsobom zareagovať aj po vyrovnaní tesne po zmene strán a opäť sa dostali do vedenia. Severania však nezložili zbrane a podarilo sa im napokon uhrať lichotivú remízu.

Piatkové stretnutie ale nemalo s futbalom nič spoločné. Trávnik NTC bol ako špongia, z oblohy navyše neustále padal vytrvalý dážď, a tak aktéri ponúkli niečo vyše trom stovkám fanúšikov len fyzické nasadenie, boj a náhodné odkopávanie. "Na takomto teréne futbal ani nepasuje a ani by sa nemal vôbec hrať. Delegát sa asi len držal pokynov. Zápas sme napokon odohrali, hodnotiť však môžem len ochotu hráčov bojovať, zápasiť so súperom. Po futbalovej stránke naozaj niet čo rozoberať," začal pozápasové hodnotenie v rozhovore pre agentúru SITA hlavný kormidelník slovenskej "dvadsaťjednotky" Jozef Barmoš. Päťdesiattriročný rodák zo Šurian nechcel po zápase vyzdvihovať jednotlivcov: "Naši hráči totiž nemali na tomto teréne absolútne žiadnu šancu preukázať svoje individuálne schopnosti. To bola naša obrovská nevýhoda. Ale najviac ma hnevá skutočnosť, že sme dvakrát viedli a nedokázali sme to dotiahnuť do úspešného konca - súperovi sme umožnili zakaždým vyrovnať."

Mladí Slováci najskôr inkasovali z pokutového kopu, v druhom prípade išlo o pohotové zakončenie Theodora Bjarnasona zvnútra domácej šestnástky. "Dostali sme absolútne zbytočný gól z jedenástky, pretože tú situáciu nebolo treba riešiť vkĺzačkou. Okolnosti pred druhým posledným presným zásahom si ešte musím dôkladne preštudovať. Ak to však celé zhrniem, bol to futbal o náhode a tá napokon rozhodla o konečnej remíze. V závere sme ešte mali nejaké šance na skórovanie, žiaľ, nedokázali sme si s nimi poradiť. Tento výsledok berieme určite ako stratu, pretože sme si želali vstúpiť do kvalifikácie víťazstvom. Budeme sa snažiť napraviť si reputáciu v utorok, keď k nám zavíta veľmi kvalitný súper z Rakúska. Zápas s ním bude o charaktere, morálke a vôli," dodal Jozef Barmoš.


Nachádzate sa tu:
Domov