Barmoš privítal na zraze SR "21" všetkých nominovaných

SITA|2. sep 2008 o 14:31

BRATISLAVA 2. septembra (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš privítal na utorňajšom zraze pred dvoma kvalifikačnými zápasmi v 7. skupine o postup na ME 2009 ...

BRATISLAVA 2. septembra (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Barmoš privítal na utorňajšom zraze pred dvoma kvalifikačnými zápasmi v 7. skupine o postup na ME 2009 hráčov tejto vekovej kategórie proti Belgicku (5. 9. v Senci) a Islandu (9. 9. Reykjavík) všetkých 18 nominovaných. "Zatiaľ som, našťastie, nemusel robiť žiadnu zmenu v kádri, nikto sa po príchode nesťažoval na zdravotné problémy. Popoludní hráči odpočívajú, o 17.00 h nás potom čaká prvý tréning v Senci. Dúfam, že ani počas neho sa neobjavia žiadne komplikácie či zranenia," povedal J. Barmoš pre agentúru SITA.

Mladí Slováci už definitívne stratili šancu na postup na budúcoročný kontinentálny šampionát "dvadsaťjednotiek". Hlavným cieľom v záverečných dvoch dueloch v tejto kvalifikácii budú víťazstvá a snaha udržať si terajšiu druhú priečku za suverénnym Rakúskom. "Ak to chceme dosiahnuť, musíme najskôr doma zdolať Belgičanov. Od výsledku tohto duelu sa bude odvíjať nálada v mužstve pred súboj na Islande," skonštatoval hlavný kouč mužstva SR "21".

Kamenár a spol. absolvujú v stredu 3. septembra ďalšie dve tréningové jednotky (o 10.30 h a 17.00 h). Deň pred stretnutím s Belgickom (hrá sa v piatok o 18.00 h v NTC SFZ v Senci) majú "Barmošovci" naplánovanú len dopoludňajšiu rozcvičku. "V utorok večer nás ešte čaká rozbor nášho posledného duelu s Francúzskom, v stredu si pozrieme záznam zápasu Belgičanov v Rakúsku," dodal J. Barmoš.

V aktuálnej nominácii figurujú štyria legionári - brankár Tomáš Košický z talianskej Catanie, talentovaní "anglickí" stredopoliari Miroslav Stoch z FC Chelsea a Vladimír Weiss ml. z Manchestru City a skúsený útočník Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern/Nem.).


Nominácia slovenskej futbalovej "dvadsaťjednotky" na kvalifikačné duely o postup na ME 2009 proti Belgicku (5. 9. v Senci) a Islandu (9. 9. v Reykjavíku):

Brankári: Tomáš Košický (Catania Calcio/Tal.), Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka).

Obrancovia: Erik Čikoš (Inter Bratislava), Ján Maslo (MFK Ružomberok), Martin Tóth (FC Nitra), Patrik Mráz (Artmedia Petržalka), Martin Nosek (MFK Dubnica), Lukáš Džogan (MFK Košice).

Stredopoliari: Peter Maslo, Juraj Kucka (obaja MFK Ružomberok), Kamil Kuzma (MFK Košice), Roman Gergel (AS Trenčín), Vladimír Weiss ml. (Manchester City/Angl.), Miroslav Stoch (FC Chelsea/Angl.).

Útočníci: Juraj Piroska (Artmedia Petržalka), Tomáš Majtán (Inter Bratislava), Jakub Sylvestr (ŠK Slovan Bratislava), Erik Jendrišek (1. FC Kaiserslautern/Nem.).


Nachádzate sa tu:
Domov