Barcelona zvažuje odvolanie voči trestu Ronaldinha

SITA|30. máj 2007 o 15:57

BARCELONA 30. mája (SITA, AFP) - Úradujúci španielsky majster FC Barcelona zvažuje podanie odvolania voči rozhodnutiu disciplinárnej komisie národnej futbalovej federácie udeliť jednozápasový dištanc ...

BARCELONA 30. mája (SITA, AFP) - Úradujúci španielsky majster FC Barcelona zvažuje podanie odvolania voči rozhodnutiu disciplinárnej komisie národnej futbalovej federácie udeliť jednozápasový dištanc Brazílčanovi Ronaldinhovi. Ofenzívny stredopoliar inkasoval červenú kartu v sobotňajšom stretnutí 36. kola Primera Division proti Getafe (1:0), v ktorom najskôr strelil už v 2. min jediný gól zápasu, no v 40. min neudržal nervy na uzde a po faule ležiac na zemi kopol obrancu Getafe Davida Belenguera.

Pôvodne mal Ronaldinho dostať za červenú kartu dvojzápasový trest, čo by znamenalo, že v tejto sezóne si už nezahrá. Disciplinárna komisia pod vedením jej predsedu Alfreda Floreza sa však uzniesla na tom, že hráč Getafe provokoval, a Brazílčan napokon vyviazol len s jednozápasovým dištancom. Po uplynutí reprezentačnej prestávky si tak nezahrá v dueli 37. kola proti mestskému rivalovi Espanyolu, v poslednom 38. kole, ktoré je na programe v nedeľu 17. júna, však už bude svojmu trénerovi Frankovi Rijkaardovi proti zostupujúcemu Gimnasticu Tarragona k dispozícii.

Barcelona je dve kolá pred koncom súťaže na druhej priečke aktuálnej tabuľky, s rovnakým počtom bodov ako Real Madrid, v prospech "bieleho baletu" však hovoria lepšie vzájomné zápasy. Do boja o titul ešte môže zasiahnuť aj FC Sevilla, ktorá má na vedúce duo stratu dvoch bodov.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Barcelona zvažuje odvolanie voči trestu Ronaldinha