Barcelona vyhodila hráča po ôsmich hodinách. Kvôli statusu na Twitteri

Pavol Spál, TASR|1. jan 2016 o 13:07

Klub a Sergi Guardiola sa pritom dohodli na spolupráci len v pondelok.

BARCELONA. Vedenie rezervy španielskeho futbalového klubu FC Barcelona v utorok vyhodilo z tímu hráča už po ôsmich hodinách od uzavretia kontraktu.

Na Twitteri Sergiho Guardiolu totiž objavilo dva roky starý status, ktorým 24-ročný hráč zaútočil na Barcelonu aj Katalánsko, navyše vyjadril podporu Realu Madrid.

Guardiola pritom podpísal zmluvu s "béčkom" Barcy len v pondelok.

"Klub sa rozhodol rozviazať podpísaný kontrakt po tom, čo dostal potvrdenie o tom, že hráč napísal útočný status proti Barcelone a Katalánsku," píše sa v oficiálnom vyhlásení podľa agentúry AP.

Mladý hráč, ktorý nie je v žiadnom blízkom vzťahu s koučom Bayernu Mníchov Pepom Guardiolom, sa neskôr k celej situácii vyjadril.

"Viem, že som spravil chybu. Ospravedlním sa Katalánsku aj Barcelone. Ich rozhodnutie chápem, urobil by som to isté. Chcel by som však objasniť môj status. Jeden kamarát mi vzal telefón a napísal to. Bolo to veľké nedorozumenie. Doteraz som ani len netušil, že takýto status existuje," kajal sa Guardiola.

"Barcelona sa ku mne správala skvele. Nedá sa nič robiť, teraz môžem len čakať, čo sa stane, "povedal hráč v rádiu. "To, že bola šanca spojiť sa s najlepším klubom - Barcelonou - to bol pre mňa sen. Ten ale rýchlo skončil. Znovu opakujem. Som z Mallorky a nie som nejaký anti Katalánec. Tie tweety som nepísal ja, "snažil sa márne obhájiť Guardiola.

Guardiola nie je prvým španielskym futbalistom, ktorý pyká za nevhodné vyjadrenie na sociálnych sieťach tým, že prišiel o angažmán.

V júli z podobných dôvodov zrušilo Deportivo La Coruňa zmluvu s mladým útočníkom Júliusom Reye. Ten urážal klub v roku 2012 a Deportivo s ním tiež rozviazalo zmluvu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Barcelona vyhodila hráča po ôsmich hodinách. Kvôli statusu na Twitteri