Barcelona rozdrvila v pohári Hospitalet 9:0

Thiago (vľavo) a Sergio počas zápasu s Hospitaletom.
Thiago (vľavo) a Sergio počas zápasu s Hospitaletom. (Autor: SITA/AP)
SITA|23. dec 2011 o 08:08

Radosť Barcelony zo štedrej pohárovej nádielky Hospitaletu pokazilo zranenie Andrésa Iniestu.

BARCELONA. Futbalisti španielskeho klubu FC Barcelona rozdrvili v odvetnom zápase šestnásťfinále Kráľovského pohára treťoligový tím L'Hospitalet 9:0.

Favorizovaní domáci, ktorí v prvom zápase zvíťazili len 1:0, rozhodli o svojom triumfe piatimi gólmi už v prvom polčase. Tréner Pep Guardiola nechal odpočívať viaceré opory tímu vrátane Lionela Messiho.

Osemfinále si zahrá aj Valencia, ktorá si poradila s ďalším treťoligistom CF Cádiz 4:0, pričom v prvom meraní síl uhrala len bezgólovú remízu.

"Kľúčové bolo, že sa nám podaril vstup do stretnutia. Trochu sme sa obávali, keďže prvý duel sa skončil len tesným výsledkom. Fakt, že sa nám podarilo pomerne skoro otvoriť gólový účet stretnutia, nám uľahčil odvetu," povedal pre Barca TV španielsky reprezentant Pedro Rodríguez.

Radosť Barcelony zo štedrej pohárovej nádielky Hospitaletu pokazilo zranenie Andrésa Iniestu. Kreatívny stredopoliar si pre problémy so stehenným svalom pravej nohy nútene oddýchne na najmenej dva týždne.

V 28. min šestnásťfinálovej odvety španielskeho Kráľovského pohára sa zrazil s brankárom hostí Carlosom Craviottom a o dve minúty ho tréner Pep Guardiola radšej vystriedal. Predtým sa Iniesta stihol zapísať do streleckej listiny.

Najbližšie si však pre natrhnutý sval môže zopakovať gólové oslavy až 8. januára v ligovom zápase s mestským rivalom Espanyolom.

Barcelona narazí v osemfinále Kráľovského pohára na Osasunu, obhajca trofeje Real Madrid si zase zmeria sily s ambicióznou Malagou.

Treťoligista Mirandes, ktorý prekvapujúco postúpil na úkor prvoligového Villarrealu, si zahrá s Racingom Santander. Albacete sa po vyradení Atletica Madrid stretne s Athleticom Bilbao.

Prvé zápasy osemfinále španielskeho Kráľovského pohára sú na programe už 3. - 5. januára 2012, odvety sa uskutočnia 10. - 12. 2. budúceho roka.

ico

Výsledky štvrtkových odvetných duelov šestnásťfinále Copa del Rey:

FC Valencia - Cádiz 4:0 - prvý zápas 0:0, do osemfinále postúpila Valencia

FC Barcelona - Hospitalet 9:0 - prvý zápas 1:0, do osemfinále postúpila FC Barcelona

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Barcelona rozdrvila v pohári Hospitalet 9:0