Barcelona opäť zdolala Real, tentokrát v pohári

Futbalisti FC Barcelona sa tešia z vyrovnávajúceho gólu.
Futbalisti FC Barcelona sa tešia z vyrovnávajúceho gólu. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|18. jan 2012 o 23:59

FC Barcelona otočila pohárový zápas proti Realu Madrid, ktorý viedol po polčase Ronaldovým gólom 1:0, ale nakoniec prehral 1:2.

FC Barcelona otočila pohárový zápas proti Realu Madrid, ktorý viedol po polčase gólom Cristiana Ronalda 1:0, ale nakoniec prehral 1:2.

BRATISLAVA. Už štvrťfinále španielskeho ligového pohára Copa del Rey prinieslo súboj tradičných rivalov. V dvojzápase vyzval Real Madrid FC Barcelonu. V stredajšom večernom dueli chceli zverenci Josého Mourinha vrátiť Barce prehru 1:3 z ligy.

Do zápasu sa im aj podarilo vstúpiť skvele, keď už v 11. minúte unikol po krídle Cristiano Ronaldo a strelou medzi nohy prekvapil brankára Pinta. Domáci potom dlho držali rivala na dištanc, v prvom polčase sa do sľubnejšej šance dostal len Alexis Sanchéz, ktorý trafil brvno.

Po zmene strán však Barcelona opäť ukázala svoju veľkosť. V 48. minúte skórovala netradične po rohovom kopu, na ktorý si skvele nabehol kapitán Carles Puyol, ktorého neustrážil obranca Pepe, asi najslabší hráč na ihrisku.

Real sa snažil útočiť, ale hosťujúci futbalisti mu bez problémov odoberali loptu. Ich ďalšia chvíľa prišla v 77. minúte, v nej si dovtedy nie veľmi výrazný Lionel Messi spracoval loptu a skvelým oblúčikom prihral nabiehajúcemu Ericovi Abidalovi, ktorý prekonal Ikera Casillasa a otočil skóre na 1:2.

Do budúcotýždňovej odvety si tak barcelonský klub odnáša cennú výhru a dva strelené góly na trávniku Realu.

Okrem toho Barcelona vyhrala 86. vzájomný zápas, čím vyrovnala Real, ktorý vyhral doteraz rovnaký počet.

Štvrťfinále španielskeho pohára:

Real Madrid - FC Barcelona 1:2 (1:0)

góly: 11. Ronaldo - 48. Puyol, 77. Abidal

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Barcelona opäť zdolala Real, tentokrát v pohári