Dotáciou je milión dolárov. Prvýkrát v histórii sa Grand Finals zúčastní aj Slovenka

Barbora Balážová.
Barbora Balážová. (Autor: Archív Barbory Balážovej)
Radoslav Blažek|13. dec 2017 o 15:05

Žreb nadelil Balážovej s Matelovou súperky z Japonska.

BRATISLAVA. Dve Číňanky a dve Taiwančanky, kvarteto Japoniek a Hongkongčaniek a štyri Európanky. Stolnému tenisu aj v roku 2017 suverénne vládla Ázia.

Tento scenár sa predpokladá aj na vyvrcholení prestížnej série Seamaster 2017 ITTF World Tour, ktoré už vo štvrtok štartuje v kazašskej Astane. Na podujatí Grand Finals, kde si sily zmerajú najlepší hráči roku 2017, bude mať prvýkrát v histórii zastúpenie aj Slovensko.

Štartovala aj na olympiáde

Pre odchovankyňu topoľčianskeho stolného tenisu Barboru Balážovú pôjde o druhý veľký vrchol v doterajšej kariére. V roku 2016 reprezentovala Slovensko na olympijských hrách v Brazílii, kde v druhom kole nestačila na Li Fen zo Švédska, dnes 59. hráčku sveta.

„Zranila som sa, musela som ísť na operáciu a vôbec sme netušili, kedy a v akom stave sa vrátim. Našťastie u mňa rekonvalescencia išla rýchlejšie, než sa čakalo. A aj keď ešte nie som úplne fit, mohla som začať skôr, ako sa očakávalo. Aj preto som odohrala tri turnaje, kde som nastúpila len na štvorhru,“ povedala po spečatení postupu Balážová.

Jej účasť na Turnaji majsteriek po boku Češky Hany Matelovej bola výrazne ohrozená. Pre operáciu kolena bola štyri mesiace mimo hru a tak na ostatných podujatiach musel československý pár nazbierať množstvo bodov.

Definitíva postupu prišla v polovici novembra, keď sa stolnotenistky, ktoré tvoria spolu pár od roku 2011, predrali do štvrťfinále na podujatí v Štokholme.

Narazia na najvyššie nasadené

V Astane sa v dňoch 14. až 17. decembra predstaví celkovo šestnásť najlepších mužov a šestnásť najlepších žien vo dvojhre, vo štvorhrách zabojuje po osem párov.

Celkovou dotáciou Grand Finals, po ktorom na slávnostnom galavečeri vyhlásia najlepších hráčov roka 2017, je milión dolárov. Vo štvorhre si ženy rozdelia 40-tisíc, o podstatnú časť odmien zabojujú najlepší hráči sveta v individuálnych disciplínach.

Dvadsaťpäťročná Balážová so svojou spoluhráčkou už spoznali aj svoje protivníčky. Vo štvrtok o 5.40 SEČ nastúpia v boji o semifinále na prvý nasadený pár z Japonska Hayata – Ito.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Dotáciou je milión dolárov. Prvýkrát v histórii sa Grand Finals zúčastní aj Slovenka