Banská Bystrica má tichého lídra, ktorý je zjavením slovenského hokeja

Hokejisti Banskej Bystrice postúpili do finále Tipsport ligy.
Hokejisti Banskej Bystrice postúpili do finále Tipsport ligy. (Autor: SITA)
Juraj Berzedi|4. apr 2018 o 13:31

Naším tajomstvom je tímovosť. Keď sa niekomu nedarí strelecky, snaží sa byť prospešný inými vlastnosťami, tvrdí Ivan Ďatelinka.

BRATISLAVA. V posledných dvoch rokoch dominujú najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Vlani získali titul hokejisti Banskej Bystrice, predvlani zase Nitrania.

Teraz sa obe mužstvá stretli už v semifinále. Pred jej začiatkom sa očakávala vyrovnaná a dramatická séria. Redaktori denníka SME tipovali, že sa rozhodne až v siedmom zápase. Mýlili sme sa.

Banskobystričania, ktorí skončili po základnej časti na štvrtom mieste, si s víťazom dlhodobej časti poradili najrýchlejším možným spôsobom. V sérii zvíťazili 4:0 a štvrtýkrát za sebou si zahrajú vo finále.

Tajomstvo Banskej Bystrice

Už pred sériou bola mierna psychologická výhoda na strane Banskej Bystrice. Za posledný rok dokázala z jedenástich vzájomných zápasov vyhrať až deväť. Aj vlaňajšie finále zvládla 4:1 na zápasy.

„Súpera sme mali dobre prečítaného. Vedeli sme, že majú kvalitnú ofenzívu a nebezpečné presilovky. My nemáme veľké individuality, ale všetci hráči sa podriadili taktike,“ vraví banskobystrický hokejista Ivan Ďatelinka.

Banskobystričania sa v posledných ročníkoch prezentujú štýlom, ktorý je v slovenskej lige jedinečný. Zámerne si vyberajú robustných a fyzicky silných hokejistov, ktorí súpera v kľúčových momentoch dokážu pretlačiť.

„Naším tajomstvom je tímovosť. Keď sa niekomu nedarí strelecky, snaží sa byť prospešný inými vlastnosťami. Blokuje strely, bojuje a vtedy je to jednoduchšie aj pre ostatných,“ reaguje 35-ročný obranca.

Tréner, ktorý vie všetko

Za úspechmi Banskej Bystrice je aj tréner Vladimír Országh, ktorý sa stotožnil s týmto systémom. Zrejme aj preto si ho reprezentačný tréner Craig Ramsay vybral do svojho realizačného tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Banská Bystrica má tichého lídra, ktorý je zjavením slovenského hokeja