Banská Bystrica sa stala posledným známym účastníkom Ligy majstrov

Hráči Banskej Bystrice sa tešia z gólu v prvom finálovom zápase Tipsport ligy 2017/2018.
Hráči Banskej Bystrice sa tešia z gólu v prvom finálovom zápase Tipsport ligy 2017/2018. (Autor: TASR)
SITA|24. apr 2018 o 20:52

Banskobystričania si účasť v LM zopakujú, štartovali v nej aj v predchádzajúcej sezóne.

TRENČÍN. Takmer dva týždne čakala hokejová Liga majstrov 2018/2019 na svojho predposledného a posledného účastníka. V stredu 11. apríla sa tridsiatym klubom s istotou štartu v LM stal nórsky Storhamar.

Ďalšími v poradí sú od utorka 24. apríla dánsky majster Aalborg Pirates a slovenský šampión HC '05 iClinic Banská Bystrica. Banskobystričania si účasť v LM zopakujú, štartovali v nej aj v predchádzajúcej sezóne.

Pozrite si priebeh rozhodujúceho zápasu finále play off: fotogaléria

25.4.2018

Pár minút pred Bystricou Aalborg

Istotu miestenky v nadnárodnej súťaži má už všetkých 32 klubov. Dánsky Aalborg pribudol na zoznam niekoľko minút pred novým slovenským majstrom.

Účasť v LM má zabezpečených po päť klubov z Fínska a Švédska, štyri tímy z Česka aj Švajčiarska, tri z Nemecka, dva z Rakúska i Bieloruska a jedno družstvo zo Slovenska, Veľkej Británie, Poľska, Talianska, Nórska, Dánska a Francúzska.

Voľná miestenka už je len pre majstra Dánska (Herning alebo Aalborg).

Minsk bol prvý

Ako prvý sa do nadnárodnej súťaže prebojoval bieloruský tím Junosť Minsk z pozície víťaza Kontinentálneho pohára, ďalšie kluby majú zabezpečenú miestenku na základe umiestnenia v domácich ligových súťažiach, fínsky tím JYP Jyväskylä ako víťaz ostatnej edície LM.

V sezóne 2018/2019 bude mať hokejová Liga majstrov 32 účastníkov. Švédsko, Fínsko, Švajčiarsko, Česko, Nemecko a Rakúsko ako zakladateľské krajiny majú nárok na tri až päť klubov v závislosti od trojročného rebríčka krajín.

V súťaži sa predstavia aj majstri Slovenska, Nórska, Dánska, Francúzska, Bieloruska, Veľkej Británie a Poľska, chýbať nebude ani spomenutý víťaz Kontinentálneho pohára.

Žreb nového ročníka sa uskutoční 16. mája v Kodani, prvé súboje v skupinách naplánovali na 30. augusta.

Prehľad istých účastníkov hokejovej Ligy majstrov 2018/2019 - všetky 32 účastníkov:

JYP Jyväskylä (Fín.), Växjö Lakers (Švéd.), Djurgaarden Štokholm (Švéd.), Frölunda Indians (Švéd.), Malmö Redhawks (Švéd.), AIK Skelleftea (Švéd.), Kärpät Oulu (Fín.), TPS Turku (Fín.), IFK Helsinki (Fín.), Tappara Tampere (Fín.), HC Plzeň (ČR), Mountfield Hradec Králové (ČR), Kometa Brno (ČR), HC Oceláři Třinec (ČR), SC Bern (Švaj.), EV Zug (Švaj.), HC Lugano (Švaj.), Zürich SC Lions (Švaj.), Red Bull Mníchov (Nem.), Eisbären Berlín (Nem.), Norimberg Ice Tigers (Nem.), HC Bolzano (Tal.), Viedeň Capitals (Rak.), Red Bull Salzburg (Rak.), Neman Grodno (Biel.), Junosť Minsk (Biel.), Cardiff Devils (V. Brit.), Rouen Dragons (Fr.), GKS Tychy (Poľ.), Storhamar IL (Nór.), Aalborg Pirates (Dán.), HC '05 iClinic Banská Bystrica (SR)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Banská Bystrica sa stala posledným známym účastníkom Ligy majstrov