: Babcock spokojný s Kopeckým, hráč si dôveru pochvaľuje

SITA|1. apr 2008 o 12:37

DETROIT 1. apríla (SITA) - Slovenský hokejista v službách zámorského Detroit Red Wings Tomáš Kopecký dostáva na ľade stále viac priestoru a úmerne s tým narastá aj jeho sebavedomie. V každom z posledných ...

DETROIT 1. apríla (SITA) - Slovenský hokejista v službách zámorského Detroit Red Wings Tomáš Kopecký dostáva na ľade stále viac priestoru a úmerne s tým narastá aj jeho sebavedomie. V každom z posledných desiatich zápasov strávil rodák z Ilavy na ľade viac ako 11 minút. Predtým bol jeho "ice time" menej ako sedem minút za večer. "Je to naozaj vynikajúci pocit, keď vám tréner verí a aj navonok dá najavo, že ste dobrí v obrane, hráte tvrdo a bojujete o každý puk," povedal Tomáš Kopecký a pokračoval: "Už si nemôžem viac želať, iba to, aby som mohol hrať, a ja budem bojovať. Mojím cieľom je vyhrávať všetky súboje, pretože play off je o súbojoch a sile. Pokúsim sa uspieť v každom dueli o puk."

Dvadsaťšesťročný Slovák nesúhlasí s kritikmi, ktorí poukazujú na fyzicky menej disponovaný káder Red Wings. "Pozrite sa na vlaňajšie play off. Calgary malo silových hokejistov, San Jose rovnako, ale zdolali sme ich. Myslím si, že sme silní najmä mentálne a to je polovica úspechu," vyhlásil odchovanec Dukly Trenčín.

Kopecký bol minulú sezónu so zranením kľúčnej kosti päť mesiacov mimo hry. Vrátil sa až na posledné štyri duely finále Západnej konferencie, ale v troch zápasoch odohral spolu iba 7 minút a 26 sekúnd. V tejto sezóne sa teší z väčšieho času stráveného na ľade a potvrdzuje úlohu tvrdého hráča. "Naozaj sa mi páči spôsob, akým hrá," povedal tréner Mike Babcock. "Musí sa stále presadzovať svojím fyzickým prejavom a držať puk. Vie, čo je jeho úloha," dodal. Kopecký pokyny kouča plní na výbornú, o čom svedčí aj prvé miesto v poradí útočníkov "červených krídel" v štatistike rozdaných úderov (107).

Nachádzate sa tu:
Domov