B. Bystrica sa nechce zachraňovať ani hrať v strede tabuľky

SITA|11. júl 2007 o 13:50

BANSKÁ BYSTRICA 11. júla (SITA) - Dukla Banská Bystrica vstupuje do novej sezóny najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2007/2008 s najväčšími zmenami v kádri za posledné ruky. Vedenie klubu navýšilo ...

BANSKÁ BYSTRICA 11. júla (SITA) - Dukla Banská Bystrica vstupuje do novej sezóny najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2007/2008 s najväčšími zmenami v kádri za posledné ruky. Vedenie klubu navýšilo aj rozpočet z vlaňajších 43 na takmer 48 miliónov korún. Presne stanovené ciele futbalisti Dukly tento rok nedostali. "Chceme hrať futbal, ktorý sa bude páčiť a na ktorý budú chodiť diváci. Nebudeme hovoriť o konkrétnom umiestnení, ale ambície ako majiteľ klubu som neprehodnotil. Určite sa nechceme zachraňovať, ani hrať v strede tabuľky. Konkrétny cieľ som nedal hráčom z dvoch dôvodov. Prvým je to, že takáto zásadná obmena kádra tu ešte nebola a nepostrehol som ju počas tohto leta ani u iných mužstiev. Druhým podstatným dôvodom je skutočnosť, že v minulosti práve zadefinovanie konkrétneho cieľa zväzovalo hráčom nohy. Zrejme sme na to ešte nedorástli," uviedol na stredajšej tlačovej besede pred štartom Corgoň ligy 2007/2008 majiteľ Dukly Ján Kováčik.

V rámci lentej prípravy odohrali Banskobystričania sedem zápasov. V štyroch dueloch so špičkovými mužstvami futbalisti Dukly prehrali, pričom nestrelili ani jeden gól. "Nie som s tým spokojný, ale očakával som to. V prípravných dueloch som skúšal dosť hráčov. Dlhšie trvá, kým sa zohrajú, nie je to otázka troch dní," objasnil nevydarené výsledky najmä s českými prvoligistami Kladnom (0:1) a Spartou (0:2), ako aj s maďarským Honvédom Budapešť (0:1) tréner Dukly Rudolf Rehák. V útoku ho však päta tlačiť nebude. Po odchode 16-ročného Andreja Rendlu do Twente Enschede má k dispozícii ďalších kvalitných útočníkov - Medveďa, Lietavu, Semeníka, a nových Ladislava Tomačeka (hosťovanie z FK Teplice) a Milana Vukoviča (v riešení zo Slavie Praha).

"Semeník sa vracia do útoku, je to veľmi kvalitný ofenzívny futbalista. Bolo by prepychom mať ho v obrane. Navyše tu mám Medveďa s Lietavom a aj keď Vukovič a Tomaček majú ešte kondičné resty, sú to tiež kvalitní hráči. Musíme však spevniť, vystužiť a skvalitniť defenzívu. Dostávali sme veľa gólov," dodal tréner Rudolf Rehák, ktorý dal v kabíne voliť aj nového kapitána. Predostrel päť mien, z ktorých si hráči vybrali obrancu Mareka Semana: "Je to pre mňa veľká pocta, chcem spoluhráčom pomôcť. Prišli k nám viaceré nové tváre, sú to kvalitní a skúsení futbalisti, zapadli do mužstva a vyzerá to dosť nádejne. Chceme, aby sme hrali futbal pre diváka. Verím, že budeme vyhrávať a robiť našim fanúšikom iba radosť."

Z banskobystrickej Dukly odišli okrem spomenutého Andreja Rendlu aj Peter Farkaš (hosťovanie ViOn Zl. Moravce) a na odchode sú Tomáš Libič a Peter Očovan (obaja v riešení). Tréner i vedenie klubu si sľubujú, že posilami Dukly budú Ondrej Debnár (Artmedia Petržalka), Kornel Saláta (predĺženie hosťovania z Artmedie - do konca tohto roka), či dvaja Česi Tomáš Strnad (SK Kladno) a Filip Herda (SK Kladno). Na hosťovaní v Dukle je aj Marcel Palic z Eldusu Močenok a spomenutí dvaja útočníci Tomaček s Vukovičom.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»B. Bystrica sa nechce zachraňovať ani hrať v strede tabuľky