Azarenková postúpila cez Stephensovú do štvrťfinále

Štvrťfinále si zahrá aj Viktoria Azarenková.
Štvrťfinále si zahrá aj Viktoria Azarenková. (Autor: TASR)
SITA|20. jan 2014 o 05:27

Obhajkyňa prvenstva spred roka Viktoria Azarenková v osemfinále zvíťazila nad Američankou Sloane Stephensovou za 91 minút 6:3, 6:2.

MELBOURNE. Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková postúpila už do štvrťfinále dvojhry žien na grandslamových Australian Open v Melbourne. Obhajkyňa prvenstva spred roka v osemfinálovom 4. kole zvíťazila nad Američankou Sloane Stephensovou za 91 minút 6:3, 6:2.

V Rod Laver Arene pri vyrovnanej bilancii víťazných úderov 20:20 premenila 3 zo 14 brejkbalov a zvládla 13 zo 17 zákrokov pri sieti.

Dvojka svetového rebríčka WTA Azarenková sa usiluje zavŕšiť čistý hetrik celkových triumfov na tomto podujatí. Vo štvrťfinále ju vyzve víťazka neskoršieho duelu Agnieszka Radwanská (Poľ.-5) - Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.).

"Som rada, že mám za sebou ďalší dôležitý zápas. Maria Šarapovová dnes prehrala, ale neznamená to, že mám bližšie k celkovému víťazstvu. Hráčka, ktorá ju zdolala (Cibulková - pozn.), musí mať svoju kvalitu. Mám ďaleko od toho, aby som niekoho na takomto turnaji podcenila. Idem od zápasu k zápasu a chcem, aby mi pohoda vydržala čo najdlhšie," povedala 24-ročná Azarenková v prvom interview pre Eurosport.

Zatiaľ poslednou hráčkou, ktorá sa na južnej pologuli radovala trikrát bez prerušenia, je od roku 1999 Švajčiarka Martina Hingisová. Celkovo na Majors to naposledy bola Belgičanka Justine Heninová v sezóne 2007 na Roland Garros v Paríži.

Dvojhra žien - 4. kolo (osemfinále)

Dominika Cibulková (SR-20) - Maria Šarapovová (Rus.-3) 3:6, 6:4, 6:1

Viktoria Azarenková (Biel.-2) - Sloane Stephensová (USA-13) 6:3, 6:2

Agnieszka Radwanská (Poľ.-5) - Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.) 6:1, 6:3

Simona Halepová (Rum.-11) - Jelena Jankovičová (Srb.-8) 6:4, 2:6, 6:0

Dvojice vo štvrťfinále dvojhry žien (zhora podľa "pavúka")

Ana Ivanovičová (Srb.-14) - Eugenie Bouchardová (Kan.-30)

Na Li (Čína-4) - Flavia Pennettová (Tal.-28)

Simona Halepová (Rum.-11) - Dominika Cibulková (SR-20)

Agnieszka Radwanská (Poľ.-5) - Viktoria Azarenková (Biel.-2)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Azarenková postúpila cez Stephensovú do štvrťfinále