Atlétky Dubnice sa vracajú do A-kategórie klubov

SITA|28. máj 2011 o 18:50

Atlétky Spartaka Dubnica nad Váhom sa v Belehrade stali víťazkami B-kategórie Európskeho pohára klubových šampiónov a po roku sa vracajú medzi elitu tejto tímovej súťaže.

BELEHRAD. Dubničanky získali v metropole Srbska dovedna 97 bodov a zvíťazili s náskokom 6 bodov pred írskym Ferrybanka. T

retie a už nepostupové miesto patrí reprezentantkám francúzskeho CA Montreuil so ziskom 90 bodov. Zvyšok konkurencie tvorili bosniansky Glasinac, izraelský Maccabi Rišon-Lezion, LG Bern zo Švajčiarska a domáci CZ Belehrad.

Dubničanky položili základ svojho postupu víťazstvami v dovedna šiestiich disciplínach. Jana Velďáková triumfovala v diaľke v slovenskom výkone roka 650 cm a jej dvojča Dana v trojskoku, keď jej stačilo zaisťovacích (13,46 m). Okrem toho mala tri prešľapy.

Slavomíra Sľúková ovládla žrď s 370 cm a Merita Bytyqiová sa tešila z víťazstva na 100 m prek. výkonom 13,94 s. Vo veľmi pomalom behu na 5000 m zvíťazila Janka Zatlúkalová (19:44:25) a posledné víťazstvo pridalo dubnické kvarteto na 4x 400 m v zložení Ivanková, Bučková, Holleyová a Slaničková. Ich výsledný čas má hodnotu 3:49,03.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Atlétky Dubnice sa vracajú do A-kategórie klubov