Šprintér Volko ukončil sezónu, rozhodol sa dať zdravotne do poriadku

Ján Volko
Ján Volko (Autor: TASR)
TASR|25. júl 2024 o 14:12

Budúci rok bude mať tri vrcholy.

BRATISLAVA. Slovenský šprintér Ján Volko sa už v tejto sezóne na atletických ováloch nepredstaví.

Na olympiádu do Paríža sa nekvalifikoval, a tak sa rozhodol dať sa zdravotne do poriadku a sústrediť sa na budúcu sezónu, v ktorej sú tri významné podujatia.

Volko naposledy zakľakol do blokov na mítingu v Novom Meste nad Metujou. "V rozbehu som zacítil ľavý stehenný sval a na finále už nenastúpil. Potom sme s trénermi v tíme zhodnotili situáciu tak, že nemá význam sa pokúšať o urýchľovanie liečenia stehenného svalu.

Necháme tomu prirodzený proces, dám si úplné voľno, dám sa do poriadku a v septembri začnem s prípravou na sezónu 2025," povedal Volko podľa Top Athletics.

Potom ako sa tesne nedostal na OH do Paríža už smeruje svoje úvahy a plány na ďalšie sezóny a roky.

"Ďakujem všetkým, ktorí mi vyjadrili podporu, keď to s olympijskými hrami tesne nevyšlo. Už to mám za sebou a myslím na ďalšie výzvy. Na to aby som naplno začal s prípravou na ďaľši rok, potrebujem byť úplne zdravý," uviedol Volko.

V budúcom roku v marci hočakajú halový európsky šampionát v holandskom Apeldoorne i pre covid odložený svetový šampionát v čínskom Nan-ťingu v polovici marca. V septembri sa potom budú konať MS v Tokiu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Šprintér Volko ukončil sezónu, rozhodol sa dať zdravotne do poriadku