Volko dosiahol až dva slovenské výkony roka, uspela aj Hrašnová

Slovenský šprintér Ján Volko.
Slovenský šprintér Ján Volko. (Autor: TASR)
SITA|14. jún 2023 o 10:05

Slovenský šprintér exceloval na mítingu v Kladne.

BRATISLAVA. Viacerým elitným slovenským atlétom sa darilo na utorňajšom mítingu v českom Kladne, ktorý mal bronzový štatút Svetovej atletiky.

Šprintér Ján Volko dosiahol slovenské výkony roka na stovke aj dvojstovke, kým kladivárka Martina Hrašnová opäť zlepšila svetový veteránsky rekord.

Kladivár Marcel Lomnický vyrovnal vlastný slovenský výkon roka a osemstovkárka Sophia Zápotočná zabehla nové osobné maximum.

Volko skončil tretí na stovke s časom 10,26 s a o šesť stotín sekundy zlepšil tohtoročný najlepší zápis krajana Filipa Federiča. Na dvojstovke zvíťazil s časom 20,60 s a vylepšil vlastné sezónne maximum o jednu desatinu.

"Som s výkonmi naozaj spokojný. Pred stovkou som sa cítil výborne, skvele som odštartoval. Na dvojstovke som tiež predviedol pekný výkon, ale akosi sa stále neviem zmestiť do zákruty. Bojujem s tým, ale s časom 20,60 som spokojný.

V tomto roku sa mi zatiaľ ideálna dráha na 200 m neušla. Z doterajšieho priebehu sezóny však mám radosť," uviedol Volko pre web atletika.sk.

VIDEO: Dva nové osobné rekordy Jána Volka na mítingu v Kladne

Hrašnová obsadila 7. priečku v súťaži kladivárok výkonom 69,55 m a už po štvrtý raz v sezóne zlepšila svetový rekord v kategórii od 40 do 44 rokov.

"V Kladne boli opäť vynikajúce podmienky, hádžem v tomto sektore rada. Žiaľ, technicky som znova hádzala nestabilne, podobne ako minulý štvrtok na budapeštianskych pretekoch. Veľmi som už chcela prekonať 70-metrovú hranicu, ale potešilo ma, samozrejme, aj sezónne maximum.

Na moje pomery som súťažila doteraz už veľmi veľa, preto budem teraz potrebovať trochu času na obnovenie citu pre techniku. Verím, že potom sa výkonnostne ešte posuniem," skonštatovala dvojnásobná majsterka Európy.

V kladive žien sa v Kladne predstavila aj Veronika Kaňuchová, ktorá sa umiestnila na 9. pozícii s výkonom 65,93 m. Lomnický skončil v mužskej súťaži šiesty a vyrovnal vlastný slovenský výkon roka 72,47 m.

V oštepe mužov vybojoval Maximilián Slezák štvrté miesto s výkonom 76,26 m, Júlia Hanuliaková bola medzi ženami jedenásta (43,03 m).

Zápotočná bola na osemstovke žien deviata v novom osobnom rekorde 2:07,35 min, svoje predošlé maximum prekonala takmer o sekundu (2:08,53 min).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Volko dosiahol až dva slovenské výkony roka, uspela aj Hrašnová