Atléti zo Slávie nazbierali v sezóne až 60 medailí

Košickí atléti mali veľmi vydarenú sezónu.
Košickí atléti mali veľmi vydarenú sezónu. (Autor: AK Slávia TU Košice)
Patrik Fotta|14. nov 2018 o 00:00

Ročné náklady klubu sa pohybujú okolo 25-tisíc eur.

KOŠICE. Atletický klub Slávia TU Košice má za sebou mimoriadne úspešnú sezónu so ziskom 60 medailí (15 zlatých, 24 strieborných a 21 bronzových).

Ako jediný košický klub sa umiestnil v sezóne v prvej desiatke atletických klubov na Slovensku, keď so ziskom 597 bodov obsadil 7. miesto.

V súčasnosti má klub 348 členov a je najpočetnejším atletickým klubom na východnom Slovensku.

Na mládežníckych majstrovstvách Slovenska družstiev dosiahol klub výrazné úspechy v kategóriách staršie žiactvo a dorast.

Staršie žiačky obsadili 2. miesto, dorastenky skončili na 3. priečke, starší žiaci si vybojovali 4. miesto a dorastenci sa umiestnili na 7. priečke.

Športovísk je málo a nemajú postačujúcu úroveň

Nezanedbateľné úspechy dosiahli aj jednotlivci.

„Trojnásobným majstrom Európy medzi nepočujúcimi sa stal Rasťo Jelínek, ktorý získal prvenstvá v kategóriách na 100 m, 200 m a v skoku do diaľky. Jedným zo siedmich slovenských atlétov, ktorí splnili limity pre majstrovstvá Európy do 23 rokov je Maté Kišš v kategórii na 200 m. Chcel by som vyzdvihnúť aj výkony ďalších našich atlétov ako Matej Fedák, Diana Devaldová, Karin Devaldová, Viktória Rusnáková, Mia Fotulová či Dominika Géciová,“ povedal Jaroslav Rusnák, podpredseda AK Slávia TUKE.

V metropole východu však chýba lepšie zázemie a podmienky pre atletiku a šport ako taký.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Atléti zo Slávie nazbierali v sezóne až 60 medailí