Asistent trénera Vancouveru: Proti Chárovi to nebude jednoduché

Zdeno Chára so spoluhráčom Markom Recchim.
Zdeno Chára so spoluhráčom Markom Recchim. (Autor: TASR)
SITA|29. máj 2011 o 10:14

Tím z Vancouvru, ktorý nastúpi proti Bostonu vo finále NHL, si uvedomuje kvality kapitána Bruins Zdena Cháru. Vo finálovej sérii pomôže kanadskému tímu zrejme aj Manny Malhotra.

Vancouver, ktorý nastúpi proti Bostonu vo finále NHL, si uvedomuje kvality kapitána Bruins Zdena Cháru. Vo finálovej sérii pomôže kanadskému tímu zrejme aj Manny Malhotra.

BOSTON. O elimináciu súrodeneckého dua Daniela a Henrika Sedinovcov, ťahúňov ofenzívy Vancouveru Canucks, by sa v blížiacom sa finále play-off 2010/2011 v zámorskej hokejovej NHL mal postarať slovenský kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára. Tréneri i hráči "kosatiek" si uvedomujú kvality fyzicky disponovaného hráča.

"Mám veľmi rád ´Z´, je to jeden z najlepších ľudí, ktorých môžete stretnúť a zároveň to je skvelý hokejista. Určite bude dôsledne brániť Sedinovcov, no nedá sa to celý zápas. Som presvedčený, že dvojičky si so svojim partnerom v útoku Alexom Burrowsom vypracujú niekoľko šancí v každom zápase," povedal asistent hlavného trénera Vancouveru Rick Bowness periodiku The Province.

Na Cháru môže platiť sústredený tlak

Bowness pozná 34-ročného trenčianskeho rodáka z čias svojho pôsobenia pri kormidle New Yorku Islanders v sezóne 1997/1998, kde práve pod jeho taktovkou začal Chára svoju kariéru v kanadsko-americkej profilige.

"Ide o jedného z najlepších obrancov v celej NHL, to je jasné. Je fyzicky disponovaný, dôrazný, má veľké rozpätie rúk, výborne cloní pred bránkou. Myslím si však, že by na neho mohol platiť sústredený tlak. Určite to ale nebudeme mať proti nemu jednoduché," vyhlásil spomenutý Burrows.

Päťnásobný účastník Zápasu hviezd NHL Chára sa v roku 2009 tešil zo zisku Norrisovej trofeje pre najlepšieho beka v elitnej zámorskej súťaži a jeho meno sa nachádza aj na trojčlennom zozname aktuálne nominovaných hráčov.

Vancouver aj s Malhotrom

Hokejový útočník Vancouver Canucks Manny Malhotra, ktorému puk poškodil 16. marca v zápase s Coloradom ľavé oko, si možno ešte v tejto sezóne zahrá. Lekári mu totiž povolili plnú tréningovú záťaž a môže chodiť aj do osobných súbojov. Malhotra by tak mal byť Vancouveru k dispozícii vo finálových bojoch Stanleyho pohára s Bostonom.

Ak Malhotra na finále nastúpi, na tvári bude mať špeciálny kryt, aby nedošlo k ďalšiemu zraneniu v oblasti líca a oka.

"Je to pre mňa veľmi dobrá správa. Veľmi sa teším, že po udalostiach z ostatných dvoch mesiacov mám šancu nastúpiť v záverečných bojoch o Stanleyho pohár," povedal Malhotra novinárom po tom, ako jeho štart schválil tréner "kosatiek" Alain Vigneault.

Po zranení absolvoval Malhotra dve operácie a lekári mu predpovedali, že na ľad vykorčuľuje najskôr v novej sezóne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Asistent trénera Vancouveru: Proti Chárovi to nebude jednoduché