Arsenal potrebuje posilniť káder, myslí si Mesut Özil

Mesut Özil so spoluhráčmi zrejme v tejto sezóne majstrovskú trofej nad hlavu nezodvihne.
Mesut Özil so spoluhráčmi zrejme v tejto sezóne majstrovskú trofej nad hlavu nezodvihne. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. mar 2016 o 18:02

Jeho tím v tejto sezóne zrejme titul nezíska, na lídra tabuľky stráca jedenásť bodov. Mesut Özil zdôrazňuje, že ak chce Arsenal patriť k najlepším, bez posilnenia mužstva to nedokáže.

LONDÝN. Nemecký futbalový reprezentant Mesut Özil si myslí, že ak chce Arsenal Londýn pomýšľať v budúcej sezóne na úspech v najvyššej anglickej súťaži, bude musieť zainvestovať do svojho kádra.

"Ak chceme patriť k najlepším, nezaobíde sa to bez posilnenia mužstva. Do ligy smerujú noví kvalitní tréneri, mám na mysli hlavne Pepa Guardiolu, ktorý prevezme lavičku Manchestru City. Bude zaujímavé sledovať ako implementuje svoju hernú filozofiu do ostrovných podmienok," povedal nemeckému periodiku Welt am Sonntag 27-ročný stredopoliar.

Özil zároveň v rozhovore pre The Guardian prezradil, že zverenci Arséna Wengera napriek jedenásťbodovému manku na vedúci Leicester City ešte nevzdali boj o titul v aktuálnom ročníku. "Majú silný tím a bojujú o každý bod. Svoje miesto v tabuľke si zaslúžia, ale my sme nerezignovali. Verím, že stále môžme dosiahnuť na vrchol," vyhlásil rodák z Gelsenkirchenu.

Özil prišiel na Emirates Stadium v roku 2013 z Realu Madrid. Odohral zatiaľ stodesať stretnutí a dal devätnásť gólov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Arsenal potrebuje posilniť káder, myslí si Mesut Özil