Arsenal bez väčších problémov vyradil Celtic

SITA|27. aug 2009 o 11:25

Futbalisti anglického veľkoklubu Arsenal Londýn pokračujú vo vynikajúcich výkonoch na začiatku aktuálnej sezóny 2009/2010.

LONDÝN.

Zverenci trénera Arséna Wengera zatiaľ vyhrali všetky štyri svoje duely - dva v domácej Premier League s impozantným skóre 10:2 a zostávajúce dva v play-off (4. predkole) Ligy majstrov.

Londýnčania si v poslednom kole kvalifikácie európskeho pohára č. 1 bez väčších problémov poradili so škótskym veľkoklubom Celtic Glasgow. Arsenal už v prvom dueli na pôde súpera naznačil, že nechce ponechať nič na náhodu a po triumfe 2:0 si vypracoval výbornú východiskovú pozíciu na postup do skupinovej fázy.

V odvete svoje dominantné postavenie potvrdil víťazstvom 3:1. Hostí načal v 28. min chorvátsky útočník Eduardo. Najskôr si po odvážnom prieniku do šestnástky "vypýtal" faul od brankára Artura Boruca a sám potom nariadenú jedenástku bez problémov premenil. Spomalené televízne zábery neskôr odhalili, že poľský gólman Celticu sa domáceho kanoniera nedotkol takým spôsobom, aby sa musel Eduardo zvaliť na zem.

"Z môjho pohľadu som si najskôr myslel, že to mala byť jedenástka. Potom som si to však pozrel v TV a zdá sa, že pokutový kop bol nariadený nesprávne," povedal po stretnutí kouč domácich Arséne Wenger a pokračoval:

"Musím však hneď dodať, že napriek tomuto spornému okamihu sme mali aj tak celý duel pod kontrolou a bolo len otázkou času, kedy dáme prvý - poisťovací gól." Francúzsky lodivod Arsenalu si nemyslí, že by Eduardo chcel pád nafilmovať. "Som presvedčený, že by sa určite nesťažoval, ak by rozhodca penaltu neodpískal. Prečo cez Boruca spadol, sa však už musíte opýtať jeho."

Džentlmensky sa po zápase zachoval tréner hosťujúceho mužstva Tony Mowbray, ktorý sa vôbec nesťažoval na chybný výrok hlavného arbitra.

"Všetci moji hráči mi cez prestávku hovorili, že tam nebol žiadny kontakt. Ja som však zatiaľ nevidel spomalené zábery, takže by nebolo vôbec fér, ak by som tu teraz sedel a sťažoval sa. Musíme akceptovať, že Arsenal bol jednoducho lepším mužstvom v oboch dueloch a postúpil úplne zaslúžene. Myslím si, že má dostatočne kvalitný tím, aby dokázal vyhrať celú Ligu majstrov," vyhlásil Mowbray.

V druhom polčase dokázali náskok domácich Londýnčanov poistiť v 53. min Eboué a v 74. min striedajúci Aršavin. V nadstavenom čase potom skorigoval na konečných 1:3 z pohľadu hostí Donati.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Arsenal bez väčších problémov vyradil Celtic