Futbalový ošiaľ v malej krajine. Predviedla veľký obrat a prekvapivo vedie skupinu

(Autor: Reuters)
Ivan Mriška|31. mar 2021 o 22:15

Súboj sledovali poloplné tribúny.

JEREVAN, BRATISLAVA. Tri zápasy, deväť bodov a prvé miesto v tabuľke. Futbalisti Arménska majú za sebou najlepší vstup do kvalifikácie v histórii.

Po Lichtenštajnsku a Islande si v domácom prostredí poradili aj s Rumunskom, ktoré zdolali 3:2. Zápas vyhrali napriek tomu, že od 72. minúty prehrávali 1:2.

Skóre otočili v samom závere po góloch Varazdata Haroyana a Tigrana Barseghyana. Na štadióne v Jerevane vypukli veľké oslavy, ktorých súčasťou boli aj fanúšikovia.

„Fantastické víťazstvo arménskeho tímu. Naša reprezentácia po prvýkrát štartovala po dvoch zápasoch s dvomi víťazstvami a nakoniec vyhrala aj v treťom dueli,“ píše arménsky web sport.news.am.

„Hráči ukázali, čo pre nich znamená obliecť si reprezentačný dres. Vedeli sme, že nás čaká náročná výzva, no ja som im dôveroval. Som rád, že sme dosiahli tento veľký úspech. Víťazstvo patrí celej krajine, fanúšikom,“ povedal španielsky tréner v službách Arménska Joaquín Caparós.

Po zápase nešetril slovami chváli na svojich zverencov.

„V prvom polčase bolo vidno, že sme unavenejší ako súper, ktorý urobil výrazné zmeny. V druhom dejstve sme však hrali úžasne, ukázali sme, že chceme vyhrať.

Náš tím dokázal v sebe nájsť silu a na inkasované góly reagoval správne. Mužstvo nebolo spokojné len s druhým gólom, pokúsilo sa streliť aj tretí, čo sa nám nakoniec podarilo. Táto výhra patrí celej krajine,“ dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Futbalový ošiaľ v malej krajine. Predviedla veľký obrat a prekvapivo vedie skupinu