Polícia uzavrela vyšetrovanie hráča Manchestru United. Nevzniesla obvinenie

Antony (vľavo) a Luke Chambers v zápase Liverpool FC - Manchester United.
Antony (vľavo) a Luke Chambers v zápase Liverpool FC - Manchester United. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. aug 2024 o 13:25

Bývalá priateľka ho vlani nahlásila na polícii pre údajné domáce násilie.

BRATISLAVA. Vyšetrovanie brazílskej polície v súvislosti s obvineniami z domáceho násilia futbalistom Antonym z anglického Manchestru United sa skončilo bez vznesenia obvinenia.

Dvadsaťštyriročný krídelník však z rovnakého dôvodu naďalej čelí vyšetrovaniu polície v Greater Manchester. Informuje o tom britská televízia BBC na svojom webe.

Antonyho nahlásila bývalá priateľka Gabriela Cavallinová vlani v jari na polícii pre údajné domáce násilie. Brazílske médiá zverejnili ich výmeny názorov, v ktorých sa mal hráč Cavallinovej viackrát vyhrážať a zastrašoval ju.

Krátko na to sa ozvali ďalšie dve ženy, ktoré mal brazílsky futbalista napadnúť v nočnom bare, resp. v dome, pričom jedna z nich pochádza z Veľkej Británie.

"Nikdy som neudrel ženu. Nikdy som nezaútočil na žiadnu ženu a ani nikdy nezaútočím. Som si na sto percent istý, že som sa žiadnej ženy nedotkol. A prinesiem o tom aj dôkazy. Ľudia uvidia pravdu," reagoval Antony v máji 2023.

"Obhajoba vždy verila, že vyšetrovanie, ktoré prebehlo, dokáže Antonyho nevinu. Môžeme potvrdiť, že policajné vyšetrovanie v piatom okrsku v mesta Sao Paolo nepreukázalo žiadne nezákonné konanie nášho klienta. Nebolo preto vznesené žiadne obvinenie, čím považujeme tento prípad za uzavretý," uvádza sa vo vyhlásení právnikov futbalistu.

Hoci sa policajné vyšetrovanie skončilo bez vznesenia obvinenia, prípad nebol úplne stiahnutý, pretože prokuratúra ho stále preveruje a môže rozhodnúť o vykonaní ďalšieho nezávislého vyšetrovania.

Rodák z mesta Osasco pôsobí v tíme z Old Traffordu od leta 2022. Napriek tomu, že klub na jeho príchod minul 85 miliónov eur, v anglickej Premier League sa doteraz výraznejšie nepresadil. V 54 ligových dueloch strelil iba 5 gólov a je pravidelným terčom kritiky novinárov aj fanúšikov.

Aj tréner Erik ten Hag sa pred časom nechal počuť, že za jeho "nevýraznou formou sú mimofutbalové udalosti, ktoré ovplyvňujú jeho kariéru".

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Polícia uzavrela vyšetrovanie hráča Manchestru United. Nevzniesla obvinenie