Kto bol najlepším hráčom Slovenska v zápase proti USA?

Erik Černák a Michal Krištof oslavujú gól v zápase USA - Slovensko na MS v hokeji 2019.
Erik Černák a Michal Krištof oslavujú gól v zápase USA - Slovensko na MS v hokeji 2019. (Autor: Petr David Josek TASR/AP)
Sportnet|10. máj 2019 o 22:54

Hlasujte v ankete denníka SME.

Anketa: Určte najlepšieho slovenského hráča v zápase Slovensko - USA na MS v hokeji 2019

KOŠICE. Slovensko vstúpilo úspešne do domácich MS v hokeji 2019, v piatok večer v košickej Steel aréne zdolalo v súboji základnej A-skupiny favorizovaný tím USA 4:1 a do tabuľky si pripísala mimoriadne cenné tri body.

Prvú vážnu šancu duelu mali Američania, ale DeBrincat tesne minul. Úvod síce patril tímu USA, ale postupne sa osmelili aj Slováci a veľmi skoro sa dočkali.

Na začiatku piatej minúty bojovník Studenič našiel spoza bránky voľného Sukeľa a ten poslal puk do čiastočne odkrytej svätyne Schneidera, gólu nezabránil ani americký bek Martinez. V 9. min si Schneider poradil s pokusom obrancu Kocha od modrej čiary, vzápätí aj so strelou Tatara spomedzi kruhov.

Na trestnú lavicu potom putoval Lunter a v početnej výhode Američania vyrovnali na 1:1, keď prihrávku od Kana zužitkoval DeBrincat. Vzápätí nepochodili J. Van Riemsdyk, Keller ani Kreider.

Hneď na začiatku II. tretiny R. Suter zablokoval koncovku unikajúceho Tatara, Schneider potom zlikvidoval šancu po spolupráci Studeniča s Nagyom.

Aktivita slovenského tímu vyústila v 106-sekundovú presilovku o dvoch korčuliarov, ktorú využil strelou z hranice ľavého kruhu Černák na druhý gól Slovenska, výhodu o jedného hráča už potom Slováci nepremenili na ďalší zásah. Už v rovnovážnom stave našiel Sukeľ úplne voľného Tatara, ten zblízka našiel voľný priestor proti Schneiderovi a Slovensko viedlo 3:1.

V úvode tretej časti mali veľkú šance DeBrincat aj Van Riemsdyk, no Patrik Rybár ich aj s dávkou šťastia vyriešil k spokojnosti košického publika. Slovenský brankár sa poriadne zapotil aj pri akcii Hughesa a Van Riemsdyka v 45. min.

Na opačnej strane nepochodil Buc. V 56. min síce Tatar zblízka nedal, ale Krištof potom našiel priestor medzi obrancami súpera a popri lapačke Schneidera pridal slovenský štvrtý gól.

Ten definitívne zlomil súpera, ktorý síce ešte chcel zdramatizovať zápas, ale aj zásluhou brankára Rybára sa mu to nepodarilo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kto bol najlepším hráčom Slovenska v zápase proti USA?