Nie je dôvod na paniku, povedal Kane po výprasku od Maďarov

Kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Harry Kane.
Kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Harry Kane. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. jún 2022 o 11:40

Ťažkú prehru utrpeli aj úradujúci majstri Európy.

BRATISLAVA. Napriek najťažšej domácej prehre za uplynulých 94 rokov nie je dôvod na paniku. Týmito slovami komentoval debakel 0:4 s Maďarskom v Lige národov kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Harry Kane.

Anglicko nevyhralo v júnovom asociačnom termíne ani jeden zo štyroch zápasov a s dvoma bodmi figuruje na dne tabuľky 3. skupiny A-divízie.

Na jej čele sú po rozprávkovom vystúpení vo Wolverhamptone Maďari.

"Nie je čas a ani dôvod na paniku. Na tento večer musíme skrátka čo najskôr zabudnúť. Treba sa pozerať dopredu na to, čo nás čaká.

Pre nás je vrchol sezóny svetový šampionát, na ktorý sa chceme pripraviť čo najlepšie," vyhlásil podľa AFP útočník Tottenhamu Hotspur.

Nemilosrdne trestali každú chybu

Tréner Gareth Southgate vzal po zahanbujúcej prehre zodpovednosť na seba. Zároveň apeloval na fanúšikov, ktorí ešte pred záverečným hvizdom nahnevaní hromadne odchádzali zo štadióna, aby nad mužstvom nelámali palicu.

"Úplne chápem ich rozhorčenie a frustráciu z toho, čo dnes videli. No pre nás je dôležité, aby pri nás stáli a nezabudli na to, koľko dôvodov na radosť im hráči v nedávnej minulosti pripravili.

Dnešnú prehru beriem na seba. Snažil som sa striedaniami po zmene strán privodiť zvrat v zápase, no po nich to v našej defenzíve začalo škrípať a súper nemilosrdne trestal každú chybu," poznamenal.

Maďari vydolovali v júni sedem bodov a pred septembrovým vyvrcholením súťaže sa na trojicu gigantov Nemecko, Taliansko, Anglicko pozerajú zhora.

"Hrali sme proti jednému z najsilnejších tímov na svete a favoritovi majstrovstiev sveta. Vyhrať nad ním 4:0 a ešte na jeho pôde, to znie ako zázrak.

Tie sa vo futbale často neopakujú, preto musíme zostať nohami pevne na zemi," snažil sa po triumfe v "kolíske futbalu" krotiť emócie taliansky kormidelník Maďarov Marco Rossi, ktorý pôsobil aj na lavičke Dunajskej Stredy.

Toľko gólov nedostali 65 rokov

Okrem Anglicka utrpeli ťažkú prehru aj majstri Európy Taliani, ktorí podľahli v Nemecku 2:5. Domáci viedli v Mönchengladbachu už 5:0, keď v priebehu dvoch minút strelil dva góly Timo Werner. Hostia v závere iba zmiernili prehru.

Do streleckej listiny sa zapísal aj Wilfried Gnonto, 18-ročný útočník FC Zürich sa stal najmladším autorom gólu v histórii "squadry azzurra". Taliani inkasovali päť a viac gólov po dlhých 65 rokoch, keď prehrali 1:6 s Juhosláviou.

Radosť futbalistov Nemecka v zápase proti Taliansku.
Radosť futbalistov Nemecka v zápase proti Taliansku. (Autor: TASR/AP)

"Ak budeme hrať ako dnes, veľa súperov to bude mať proti nám ťažké," myslí si stredopoliar Ilkay Gündogan. Jeho tím čaká 23. septembra proti Maďarsku kľúčový duel z hľadiska boja o postup na finálový turnaj LN.

"Maďari opäť ukázali, že ich netreba odpisovať. Už na EURO 2020 sa v skupine smrti nestratili a potrápili všetkých súperov. Verím však, že doma ich s podporou našich fanúšikov zdoláme a vystriedame ich na prvom mieste," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Nie je dôvod na paniku, povedal Kane po výprasku od Maďarov