Anelka bude hrať za Šanghaj Šen-chua

Nicolas Anelka.
Nicolas Anelka. (Autor: SITA/AP)
SITA|11. dec 2011 o 10:11

S Anelkom spájali ambiciózny ruský klub Anži Machačkala, ale aj druholigový anglický West Ham United.

ŠANGHAJ. Francúzsky futbalový útočník Nicolas Anelka bude pokračovať vo svojej kariére v Číne. Účastník tamojšej superligy Šanghaj Šen-chua v pondelok potvrdil, že sa s 32-ročným zakončovateľom anglického tímu FC Chelsea dohodol na podmienkach dvojročného kontraktu.

"Šanghaj Šen-chua a Chelsea sa dohodli, že francúzsky útočník Nicolas Anelka sa oficiálne pripojí k Šen-chua v januári 2012 po otvorení zimného prestupového trhu," uviedol klub na svojej internetovej stránke a rovnaká správa prišla aj z Londýna: "Podmienky riadneho prestupu Nicolasa Anelku v januárovom období sú dohodnuté."

Anelka bude prvým bývalým hráčom klubu anglickej Premier League, ktorý sa predstaví v čínskej superlige. Cenu jeho angažmánu nezverejnili, médiá vravia o zdvojnásobení výšky Anelkovej týždennej gáže z Chelsea na 200-tisíc libier.

"Nemôžem potvrdiť tento plat, výsledná suma je ale rozhodne iná ako 200-tisíc libier," komentoval hovorca šanghajského klubu Ma Jüe. Súčasťou lukratívneho kontraktu by mala byť aj obchodná spolupráca.

Šen-chua v minulej sezóne skončila v superlige na 11. priečke, pred dvoma rokmi tím pre ovplyvňovanie výsledkov stretnutí preradili do nižšej súťaže.

Nicolas Anelka je známy futbalový svetobežník, pred Chelsea vystriedal Paríž Saint Germain, FC Liverpool, Manchester City, Bolton Wanderers a turecký Fenerbahce Istanbul. V Londýne, kde sa mu mala po tejto sezóne skončiť štvorročná zmluva, keď s ním viac nepočítal tréner André Villas-Boas. Od januára 2008 strelil Anelka za "The Blues" 59 gólov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Anelka bude hrať za Šanghaj Šen-chua