Iniesta o odchode Messiho: Bude ťažké vidieť ho v inom drese

Andrés Iniesta (vľavo) a Lionel Messi spoločne v drese FC Barcelona.
Andrés Iniesta (vľavo) a Lionel Messi spoločne v drese FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. aug 2021 o 18:00

Messi ako hráč prekonal všetko, povedal Iniesta.

BARCELONA. Pre bývalého španielskeho futbalového reprezentanta Andrésa Iniestu bude ťažké vidieť Lionela Messiho v inom než barcelonskom drese.

Spoločne pôsobili 14 rokov v FC Barcelona a tvorili základnú os úspešného tímu.

"Leo reprezentoval Barcu dlhé roky. Bude ťažké vidieť mužstvo bez neho," citovala Iniesta agentúra AFP.

Iniesta: Nikdy som nevidel futbalistu ako Messi

Iniesta aj Messi sa s barcelonským klubom rozlúčili vo veku 34 rokov. Španiel zamieril do japonského klubu Vissel Kobe, Argentínčan bude novou akvizíciou Paríža St. Germain.

O Messiho odchode sa hovorilo už pred rokom, napokon však v klube pokračoval, no sezóna 2020/2021 bola pre neho posledná v drese Barcelony.

"Neviem, či prekvapenie je to správne slovo. Nemám podrobné informácie o detailoch jeho odchodu, ale je to situácia, s ktorou sa ľudia jednoducho budú musieť vyrovnať," poznamenal Iniesta.

Messi odohral za Barcelonu 778 zápasov, strelil v nich 672 gólov a získal rekordných 34 trofejí. Spomedzi nich sa vynímajú štyri tituly v Lige majstrov, tri z MS klubov FIFA, európsky Superpohár a 10 prvenstiev v La Lige.

Podľa Iniestu je Messi najlepší hráč svojej generácie a jeden z najlepších vôbec: "Ako hráč prekonal všetko. Nikdy som nevidel futbalistu ako je on a nemyslím si, že takého niekedy uvidím."

Vráti sa Iniesta do Barcelony?

Barcelona prišla odchodom Messiho o najväčšiu klubovú ikonu uplynulej dekády, podľa Iniestu však nie je dôvod na obavy o výsledky

"Som o tom presvedčený. Prichádzajú nové tváre, ktoré napíšu svoje vlastné príbehy a prispejú k značke FCB," povedal Iniesta, ktorý si vie predstaviť aj svoj návrat do katalánskeho veľkoklubu.

"Neviem, aký bude môj ďalší krok. Možno budem tréner, možno športový riaditeľ alebo niečo podobné. Ale ak mám odpovedať na otázku, či by som sa chcel vrátiť do Barcelony, tak poviem áno, pretože Barcelona je náš domov. Čas ukáže," dodal Iniesta, ktorý v barcelonskom drese odohral takmer 700 zápasov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Iniesta o odchode Messiho: Bude ťažké vidieť ho v inom drese