Andrej Markov sa dohodol s Viťazom Čechov

SITA|3. okt 2012 o 17:46

Markov mal z Ruska viacero ponúk, napokon sa dohodol s Čechovom.

MOSKVA. Účastník Kontinentálnej hokejovej ligy Viťaz Čechov sa dohodol na zmluve na obdobie lockoutu v NHL s obrancom Montreal Canadiens Andrejom Markovom.

Tridsaťtriročný rodák z Voskresenska mal z Ruska viacero ponúk, napokon sa dohodol s Čechovom. Oficiálne novú posilu predstavili v klubovom sídle v stredu. Informuje o tom web Viťaza.

Andreja Markova draftoval Montreal v roku 1998 v 6. kole zo 162. miesta. Počas kariéry hrával za Chimik Voskresensk, Dinamo Moskva, Québec Citadelles a napokon za Canadiens.

Za Atlantik odletel v lete 2000. Všetkých jedenásť sezón v NHL strávil v Montreale, kde bol posledné tri roky asistentom kapitána.

V 685 zápasoch profiligy nazbieral 386 bodov za 84 gólov a 302 asistencií, na trestnej lavici sedel 393 minút. V play-off odohral 17 duelov s bilanciou 3 góly, 14 asistencií. Pred rokom v júni podpísal s Canadiens trojročný kontrakt.

Kapitán Colorado Avalanche Gabriel Landeskog bude počas výluky pôsobiť v druholigovom švédskom klube Djurgarden Štokholm.

"Som nadšený, že budem hrať pred zrakom mojej rodiny a priateľov," napísal na sociálnej sieti Twitter. Klub zo Štokholmu sa podľa svojich predstaviteľov už s hráčom ústne dohodol na kontrakte.

Švéd pôsobil v Djurgardene v uplynulej sezóne pred tým, ako ho draftovali z druhej pozície vstupného draftu. Devätnásťročný Landeskog sa v septembri stal kapitánom Colorada a zároveň najmladším hráčom v histórii, ktorý viedol klub z najprestížnejšej hokejovej ligy na svete.

Švédovi podľa vlastných slov budú chýbať fanúšikovia Avalanche, ktorých označuje za "milých" a dúfa, že sa čoskoro vráti do haly Denver Pepsi Center.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Andrej Markov sa dohodol s Viťazom Čechov