Andre Pederneiras: “McGregor sa necíti na odvetu s Aldom.”

Oliver Gajdoš|24. aug 2016 o 02:00

Dlhoročný tréner Jose Alda sa vyjadril k sitácii v pérovej váhe a porozprával o Aldových ďalších plánoch.

Jedným z hlavných pozorovateľov zápasu medzi Conorom McGregorom (20-3 MMA, 8-1 UFC) a Nate Diazom (19-11 MMA, 14-9 UFC) bol dočasný šampión pérovej váhy Jose Aldo (26-2 MMA, 8-1 UFC). Práve on, ihneď po zápase vyzval prostredníctvom sociálnej siete Twitter Conora McGregora k odvete na UFC 205, ktoré sa uskutoční prvýkrát v Madison Square Garden - New York. Uviedol “Kde si Conor McGregor? Poď spať do pérovej váhy a vidíme sa na UFC 205, alebo sa vzdaj opasku. #UdrieťaUtekať.”

V poslednej epizóde The MMA Hour bol hosť Aldov dlhoročný tréner Andre Pederneiras, ktorý sa k celej situácii vyjadril. “Modlil som sa, aby Conor vyhral. Teraz by sa mal vrátiť do pérovej váhy a postaviť sa Aldovi… Nerozumiem, prečo chce ešte raz bojovať s Diazom a nedá možnosť Aldovi na odvetu. Nedokážem ho pochopiť. Teraz povedal, že možno pôjde dokonca do ľahkej váhy. Nie, on potrebuje ísť spať do pérovej váhy a postaviť sa Aldovi. Aldo si to zaslúži.”

Prezident UFC Dana White pred UFC 202 vyhlásil, že bez ohľadu na Conorov výsledok zápasu s Diazom, bude jeho ďalší zápas v pérovej divízii s Aldom. Prvýkrát sa stretli na UFC 194 v decembri, kde McGregor vyhral KO po jednej rane v čase 0:13 prvého kola. Avšak Dana v posledných vyjadreniach, po UFC 202 povedal, že sa Conor môže vo svojom ďalšom zápase pobiť aj o opasok ľahkej váhy. Zaslúžene? To už necháme na vás. Andre k tomu povedal: “Predovšetkým, vždy budem veriť Danovi. Ak to Dana povie, on to musí spraviť. Nemyslím si, že Conor je dostatočne sebavedomý na to, aby opäť zápasil s Aldom. On vie, že tá jedna rana nehovorí o ničom. Nehovorí to nikomu o ničom, nedokazuje to, či je lepší on, alebo Aldo. Stále sa ešte musím porozprávať so Seanom Shelbym (on a Joe Silva sú UFC matchmakeri - pozn. red.). Krátko som sa s ním rozprával po Conorovom zápase a poprosil ma, aby som mu nabudúci týždeň zavolal. Tak mu zavolám a rovno aj Danovi, uvidíme ako to celé dopadne.”

Prehra Jose Aldovi narušila 10 rokov neprerušenú šnúru výhier a titul jediného šampióna pérovej váhy v histórii UFC. Conor McGregor sa zas pokúšal stať prvým zápasníkom v histórii UFC, ktorý by bol naraz držiteľom opaskov z dvoch váhových kategórii. Mal bojovať s Rafaelom dos Anjosom na UFC 196 o opasok ľahkej váhy, avšak RDA sa zranil a nahradil ho Nate Diaz, ktorý tento zápas zobral iba 11 dní pred jeho uskutočnením. Conor prekvapivo prehral a dohodla sa krátko na to odveta, kde vyhral. Aldo zatiaľ na UFC 200 porazil Frankie Edgara a stal sa dočasným šampiónom pérovej váhy.  Pri priamej otázke Aldovho trenéra či jediný zápas, ktorý akceptujú je s McGregorom, odpovedal jednoznačne: “Áno, áno samozrejme.”

Ostáva nám len čakať, ako sa celá situácia vyvinie. Osobne si však myslím, že odvetu si Jose zaslúži. Keď ju dostal Conor, rovnako si ju zaslúži aj zápasník Aldovho kalibru.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Andre Pederneiras: “McGregor sa necíti na odvetu s Aldom.”