Ancelotti sa po konci sezóny asi rozlúči s AC Miláno

SITA|28. feb 2009 o 20:19

Taliansky futbalový klub AC Miláno s najväčšou pravdepodobnosťou ukončí jednu svoju futbalovú etapu a po konci tejto sezóny sa rozlúči so službami svojho trénera Carla Ancelottiho.

MILÁNO. Taliansky futbalový klub AC Miláno s najväčšou pravdepodobnosťou ukončí jednu svoju futbalovú etapu a po konci tejto sezóny sa rozlúči so službami svojho trénera Carla Ancelottiho, ktorý na San Sire pôsobí už 8 rokov.

Budúcnosť talianskeho kouča je čoraz viac otázna, hlasy požadujúceho jeho odchod opäť zosilneli po tom, čo "Rossoneri" vypadli v šestnásťfinále Pohára UEFA 2008/2009 s nemeckým Werderom Brémy. Nástupcom 49-ročného lodivoda by sa mal podľa Corriere della Serra stať bývalý krídelník Leonardo.

Mužstvo zo severu Talianska trápi tento rok herná kríza, už skôr vypadli Milánčania z bojov o Taliansky pohár. AC je v tabuľke Serie A až na treťom mieste a na vedúci Inter stráca 11 bodov. Vedenie preto stratilo trpezlivosť a Ancelotti si pravdepodobne bude musieť po konci sezóny baliť kufre. Rodák z mesta Reggiolo sa už v piatok stretol s viceprezidentom klubu Adrianom Gallianim v tréningovom centre v Milanelle.

Ancelotti má v Miláne kontrakt do júna 2010 a chce ho dodržať. "Som rozhodnutý zotrvať až do konca," povedal na sobotňajšej tlačovej konferencii pred odchodom do Janova. "Moje meno spájali v posledných piatich rokoch s viacerými mužstvami. Už ma preto nič neprekvapuje. Moja pozornosť sa však sústredí na Miláno," dodal Ancelotti, ktorého meno spájali s Chelsea či Realom Madrid.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Ancelotti sa po konci sezóny asi rozlúči s AC Miláno