Môže zarobiť až pol miliardy. V Super Bowle opäť ukázal, prečo si ho tak cenia

Quarterback tímu Kansas City Chiefs Patrick Mahomes sa teší po triumfe v Super Bowle 58.

Môže zarobiť až pol miliardy. V Super Bowle opäť ukázal, prečo si ho tak cenia

Quarterback tímu Kansas City Chiefs Patrick Mahomes sa teší po triumfe v Super Bowle 58. (Autor: TASR/AP)
Quarterback tímu Kansas City Chiefs Patrick Mahomes sa teší po triumfe v Super Bowle 58.
Quarterback tímu Kansas City Chiefs Patrick Mahomes sa teší po triumfe v Super Bowle 58. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|12. feb 2024 o 13:50

V Super Bowle 58 sa tešili Kansas City Chiefs.

BRATISLAVA. Je synonymom amerického futbalu. V NFL má viac titulov, ako ktorýkoľvek klub a v mnohých historických štatistikách je na prvom mieste.

Keď po šiestich tituloch s New England Patriots získal ďalší po prestupe do Tampy Bay Buccaneers, ešte viac tým vyzdvihol svoju výnimočnosť.

Tom Brady je označovaný za najlepšieho hráča v histórii NFL, no Patrick Mahomes má dobre našliapnuté k tomu, aby ho o niekoľko rokov o tento honor pripravil. Alebo sa o to minimálne pokúsil.

Vo veku 28 rokov má už tri prstene pre víťaza Super Bowlu. Rovnaký počet mal Brady síce už ako 27-ročný, ale na štvrtý titul čakal ďalších desať rokov. Mahomes tak bude mať dosť času na to, aby sa dostal do výhody.

V pondelok priviedol Kansas City Chiefs k výhre nad San Franciscom 49ers. Zápas rozhodlo až predĺženie, ktoré ukončil touchdown Mecolea Hardmana.

"Je to úžasné, legendárne. Po tom všetkom, čím sme si prešli túto sezónu až po dnešný večer... Som na chlapcov hrdý," vravel Mahomes.

Tretí obrat a tretia cena MVP

Jeho tri doterajšie tituly v sebe skrývajú niekoľko podobností. Keď Mahomes doviedol svoj tím k Super Bowlu, získal aj cenu MVP finálového zápasu. 

Víťazstvá dosiahol pod vedením trénera Andyho Reida a skvele si rozumie s Travisom Kelcem, ktorý patrí k najlepším hráčom ligy na pozícii tight enda.

Mahomes zakaždým ukázal nezlomnosť a nevykoľajil ho nevydarený vstup do zápasu. V oboch prípadoch proti 49ers (2020 a 2024) a rovnako aj vlani proti Philadelphii zvíťazil Kansas napriek tomu, že prehrával aspoň o 10 bodov. 

Na Allegiant Stadium v Las Vegas sa Mahomes dostal aj do situácii, v ktorých už nebol priestor na zaváhanie. Na konci základnej hracej doby dostal necelé dve minúty na to, aby zmazal trojbodové manko. 

V podobnej situácii bol aj v predĺžení, keď vedel, že ak z nasledujúceho útoku neskóruje, z trofeje Vinca Lombardiho sa bude tešiť San Francisco. 

Šesť minút pred koncom boli Chiefs na pokraji priepasti. Mahomes si zobral oddychový čas a o pár sekúnd neskôr ukázal odvahu a svoju genialitu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Môže zarobiť až pol miliardy. V Super Bowle opäť ukázal, prečo si ho tak cenia