Opatrenia na OH označila za nacistické. Američanka sa musela ospravedlniť

OH v Tokiu 2020.
OH v Tokiu 2020. (Autor: TASR / AP)
SITA|21. júl 2021 o 18:11

Podľa jej slov hovorila len o komplikovaných postupoch a nikoho sa nechcela dotknúť.

TOKIO. Chiropraktička americkej ženskej reprezentácie v zápasení Rosie Gallegosová-Mainová si na sociálnych sieťach nedala "pozor na prsty" a teraz sa musela ospravedlniť za nevhodný príspevok.

Protipandemické postupy proti ochoreniu COVID-19 v súvislosti s OH v Tokiu totiž označila ako nacistické.

Urobila tak počas príletu do Tokia, kde na letisku všetci musia absolvovať zdĺhavý proces akreditácie, počas ktorého musia predložiť rôzne doklady a podstúpiť testovanie na koronavírus.

"Pri písaní som nemyslela na to, aký dopad môžu mať moje slová. Smerovala som príspevok na príslušné úrady a nie na čokoľvek nemecké či spojené so židovským národom.

Toto slovo (NAZI, pozn.) už nikdy nepoužijem v akejkoľvek podobe, ak nepôjde o správne priradenie k histórii - či už v súvislosti s dejepisom alebo pri inom vzdelávaní ľudí o minulosti.

Chcela by som sa ospravedlniť za svoj zlý úsudok. Mrzí ma, že som konaním mohla negatívne ovplyvniť našu delegáciu, ktorej cieľom je podpora našich športovcov," uviedla Gallegosová-Mainová.

Odborníčka môže zostať s výberom počas predolympijského tréningového kempu v Nakacugawe, do olympijských priestorov sa však nedostane. Nie je totiž súčasťou oficiálnej americkej delegácie.

V súvislosti s incidentom Americký olympijský a paralympijský výbor nariadil Gallegosovej-Mainovej absolvovať kurz o rozmanitosti, rovnosti a inklúzii.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Zápasenie»Opatrenia na OH označila za nacistické. Američanka sa musela ospravedlniť