Američania sa posilňujú. Na MS v hokeji 2017 príde Gaudreau a v hre je aj účasť Kanea

Najnovším prírastkom v tíme USA na MS v hokeji 2017 je Johnny Gaudreau z Calgary Flames, ktorý svoju krajinu reprezentoval aj na šampionáte v roku 2014 v bieloruskom Minsku.
Najnovším prírastkom v tíme USA na MS v hokeji 2017 je Johnny Gaudreau z Calgary Flames, ktorý svoju krajinu reprezentoval aj na šampionáte v roku 2014 v bieloruskom Minsku. (Autor: SITA/AP)
TASR|22. apr 2017 o 11:37

Podľa ESPN potrebuje Patrick Kane týždeň na rozmyslenie, či si ešte predĺži sezónu na svetovom šampionáte.

WASHINGTON. Americkú hokejovú reprezentáciu posilní na MS v Kolíne nad Rýnom a Paríži (5. - 21. mája) útočník Johnny Gaudreau z Calgary.

Podľa portálu Sportsnet je v hre aj príchod ďalšieho elitného krídelníka Patricka Kanea z Chicaga. Vedenie USA Hockey zatiaľ túto informáciu nepotvrdilo.

61

bodov za 18 gólov a 43 asistencií v 72 dueloch základnej časti nazbieral v tejto sezóne Johnny Gaudreau v drese Calgary Flames.

Podľa ESPN potrebuje Patrick Kane týždeň na rozmyslenie, či si ešte predĺži sezónu na svetovom šampionáte.

Dvadsaťtriročný Gaudreau už reprezentoval svoju krajinu na MS 2014 v Minsku, kde v ôsmich zápasoch strelil dva góly a pridal osem asistencií. Rok predtým získal s USA zlato na juniorskom svetovom šampionáte v Ufe.

Gaudreau bol v uplynulých dvoch sezónach najproduktívnejším hráčom Flames. V tomto ročníku nazbieral v 72 dueloch základnej časti 61 bodov (18+43).

Aj takýto parádny gól strelil Johnny Gaudreau v tejto sezóne.

Američanom sa na MS črtá jagavý útok. Už predtým sľúbili svoju účasť Jack Eichel z Buffala, Dylan Larkin z Detroitu či Anders Lee a Brock Nelson z NY Islanders.

Reprezentanti USA sa na majstrovstvách sveta predstavia v kolínskej A-skupine, kde sa okrem súboja so Slovenskom (14. mája) stretnú aj s Nemeckom, Dánskom, Švédskom, Talianskom, Lotyšskom a Ruskom.

Aktualizovaná súpiska USA na MS v hokeji 2017:

Brankári: Connor Hellebuyck (Winnipeg Jets/NHL), Jimmy Howard (Detroit Red Wings/NHL), Cal Petersen (University of Notre Dame/NCAA)

Obrancovia: Jacob Trouba (Winnipeg Jets/NHL), Danny DeKeyser (Detroit Red Wings/NHL), Connor Murphy (Arizona Coyotes/NHL), Daniel Brickley (Minnesota State University/NCAA), Noah Hanifin (Carolina/NHL)

Útočníci: Nick Bjugstad (Florida Panthers/NHL), J. T. Compher (Colorado Avalanche/NHL), Andrew Copp (Winnipeg Jets/NHL), Christian Dvorak (Arizona Coyotes/NHL), Dylan Larkin (Detroit Red Wings/NHL), Anders Lee, Brock Nelson (obaja New York Islanders/NHL), Jordan Greenway (Boston University/NCAA), Clayton Keller (Arizona Coyotes/NHL, Boston University/NCAA), Anders Bjork (University of Notre Dame/NCAA), Jack Eichel (Buffalo Sabres/NHL), Johnny Gaudreau (Calgary Flames/NHL)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Američania sa posilňujú. Na MS v hokeji 2017 príde Gaudreau a v hre je aj účasť Kanea