Alžírčania zavreli štadión, kde diváci smrteľne zranili hráča

Dvadsaťštyriročný kamerunský útočník Albert Ebossé Bodjongo bol v minulej sezóne najlepším strelcom alžírskej ligy.
Dvadsaťštyriročný kamerunský útočník Albert Ebossé Bodjongo bol v minulej sezóne najlepším strelcom alžírskej ligy. (Autor: STARAFRICA)
SITA|26. aug 2014 o 12:19

Kamerunského legionára Ebossého zasiahol do hlavy ostrý predmet, ktorý spôsobil vnútorné krvácanie.

ALŽÍR. Alžírska futbalová federácia (FAF) zakázala klubu JS Kabylie hrať na domácom štadióne v Tizi Ouzou až do záveru vyšetrovania smrti Alberta Ebossého Bodjonga. Kamerunský legionár skonal v sobotu večer v nemocnici po tom, ako ho do hlavy zasiahol predmet počas duelu najvyššej alžírskej súťaže.

Podľa Africkej futbalovej konfederácie (CAF) ide iba o prvý krok proti klubu, ktorý musí počítať s ďalšími následkami.

Incident sa udial na konci stretnutia medzi tímami JS Kabylie a USM Alžír v severoalžírskom meste Tizi Ouzou. Dvadsaťštyriročný kanonier skóroval v 27. min z pokutového kopu, jeho mužstvo JS Kabylie však napokon prehralo 1:2.

"Strata" bodov spôsobila hnev u domácich fanúšikov, ktorí následne hádzali kamene po svojich hráčoch. Ebossého zasiahol do hlavy ostrý predmet, ktorý spôsobil vnútorné krvácanie.

FAF odložila až do odvolania víkendové ligové duely v krajine, rozhodla sa vyplatiť pozostalým bolestné 100-tisíc amerických dolárov.

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter označil správanie divákov vedúce k smrti hráča za neakceptovateľné.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Alžírčania zavreli štadión, kde diváci smrteľne zranili hráča