Výzva pre Čecha Procházku: Nazývaš sa samurajom a fanúšikov necháš čakať?

Rakič opäť vyzýva Procházku.
Rakič opäť vyzýva Procházku. (Zdroj: Instagram)
Adrián Mečiar|3. aug 2021 o 19:38

Český zápasník čelí výzve od rivala z UFC.

VIEDEŇ. Zatiaľ čo šampióna poloťažkej divízie Jana Blachowicza čaká titulová obhajoba proti Gloverovi Teixierovi, dvaja poprední vyzývatelia sa už taktiež hlásia o svoju šancu.

Jedným z nich je český bojovník Jiří Procházka. Ten vletel do UFC ako uragán a po dvoch víťazstvách by mohol pokojne zápasiť o titul.

Právo na titulový duel však cíti aj Aleksandar Rakič, ktorý pôsobí v UFC od roku 2017 a v organizácii má skvelú bilanciu 6-1.

Víťaz berie všetko

Kto z tejto dvojice si viac zaslúži titulový zápas? To je otázka, nad ktorou si fanúšikovia lámu hlavy už celé mesiace.

Viaceré indície naznačujú, že bližšie k opasku má Procházka. V dvoch zápasoch získal tri bonusy za predvedený výkony, to hovorí za všetko.

Zahraničných divákov navyše očarila jeho autentická osobnosť. Procházka sa spomínal aj v súvislosti s pozíciou náhradníka pre nadchádzajúci titulový zápas Blachowicza a Teixieru.

K oficiálnemu oznámeniu ale stále nedošlo, a tak sa Rakič stále nevzdáva svojho návrhu. Chce sa stretnúť s Procházkom a divízia tým získa jedného, jasného kandidáta.

Rakičovej myšlienke by nahrávala tiež ďalšia skutočnosť. Ako on, tak aj Procházka musia čakať na Blachowiczov súboj, ktorý zrejme prebehne až na konci októbra.

To znamená dlhšiu zápasovú pauzu a Rakiča už teraz nebaví vyčkávanie. „Posledný zápas som mal v marci a stále čakám na ďalší súboj. Všetci vieme, aký zápas sa priam ponúka,“ napísal Rakič na sociálnej sieti.

Procházkovi poslal do Čiech jasný odkaz. „Nazývaš sa Samurajom, ale fanúšikov necháš čakať do roku 2022? Budem pripravený kedykoľvek počas tohto roka,“ uviedol.

Pokračujúce výzvy

Toto nie je ani zďaleka prvá výzva, ktorú Rakič adresoval českému bojovníkovi.

V júni sľuboval, že Procházku zničí a potom príde rad na šampióna Blachowicza. „Je to zápas, ktorý dáva najväčší zmysel, ja a Jiří. Víťaz bude následne bojovať o titul,“ povedal v rozhovore pre MMA Junkie.

Vo výzvach je Rakič vytrvalý, no hlavné slovo v celej situácii majú muži, ktorá rozhodujú o dianí v jednotlivých váhových kategóriách, teda matchmakeri Sean Shelby a Mick Maynard, a samozrejme, prezident UFC Dana White.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Výzva pre Čecha Procházku: Nazývaš sa samurajom a fanúšikov necháš čakať?