Al Iaquinta dnes môže napodobniť svojho mentora Matta Serru

Adrián Mečiar|7. apr 2018 o 02:00

Matt Serra presne pred 11 rokmi šokoval svet, keď knokautoval Georgesa St-Pierra. Dokáže ho dnes jeho zverenec Al Iaquinta napodobniť?

V januári si Al Iaquinta ani nebol istý tým, či sa ešte niekedy objaví v oktagone. S UFC sa totiž nevedel dohodnúť na zmluve, s ktorou by boli spokojné obe strany. „Nemám žiadne prehrané nároky. Chcem iba to, čo si zaslúžim,“ hovoril vtedy Iaquinta, ktorý popri kariére v zmiešaných bojových umeniach pracuje ako realitný agent.

Iaquinta patrí medzi najväčších kritikov súčasného vedenia UFC, no s organizáciou napokon našiel spoločnú reč. Al prijal ponuku na zápas s Paulom Felderom, ktorý mal podľa pôvodných plánov otvoriť hlavnú kartu podujatia.

Avšak, po asi najšialenejšom týždni v histórii tohto športu, ktorý ponúkol hneď niekoľko nečakaných zvratov, zrazu Iaquinta dostáva šancu, aká sa už nikdy nemusí opakovať. Al Iaquinta sa v hlavnom zápase UFC 223 stretne s Khabibom Nurmagomedovom. „Stále tomu nemôžem uveriť. Čo sa to do pekla deje?“ povedal včera Newyorský rodák.

´Ragin´ Al dostáva šancu šokovať svet. A to na deň presne po 11 rokoch od momentu, kedy svet šokoval jeho mentor, Matt Serra, ktorý 7. apríla v roku 2007 knokautoval Georgesa St-Pierra.

Matt Serra dnes bude v rohu Ala Iaquintu dúfať v podobný šok. „Al je veľmi dobrý, všestraný bojovník,“ vyzdvihol Serra svojho zverenca v dnešnom rozhovore s portálom MMA Junkie, „už zápasil s viacerými talentovanými chlapíkmi, ktorých dokázal poraziť.“

Iaquinta, ktorému v aktuálnom rebríčku ľahkej váhy patrí jedenásta priečka, má na konte výhry nad menami ako Jorge Masvidal, Joe Lauzon, Diego Sanchez či Kevin Lee. Momentálne ťahá šnúru piatich výhier v rade. V UFC dosiaľ utrpel len jedinú porážku.

Tieto čísla sú oslnivé, no v žiadnom prípade sa nemôžu rovnať doterajším dominantným výkonom Khabiba Nurmagomedova. To si samozrejme uvedomuje aj Iaquintov tím. „Rešpektujem Khabiba, je možno najnebezpečnejšou ľahkou váhou sveta, no stále je to iba človek,“ vravel Serra, „Al dnes šokuje svet.“

Či sa Iaquintovi naozaj podarí šokovať svet, tak ako to pred 11 rokmi urobil jeho mentor, sa dozvieme už o pár hodín. Turnaj UFC 223 začína štyrmi predzápasmi (2:00 SEČ), po ktorých nasleduje hlavná karta (4:00 SEČ).

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Al Iaquinta dnes môže napodobniť svojho mentora Matta Serru