Ako noc a deň. Kaprizov raz podpisuje, inokedy trucuje, správy sú protichodné

Oh My Hockey|15. sep 2021 o 10:43

Nervozita v tábore fanúšikov Minnesoty Wild by sa dala krájať. "Vykašlite sa naňho," hovoria niektorí, iní žiadajú o trpezlivosť a veria, že pod pokrývkou naťahovačiek bublajú priateľské rokovania.

Kirill Kaprizov zatiaľ nemá nový kontrakt, a to je nesporný fakt. Správy o rokovaniach sú pritom ako deň a noc. Jeden týždeň čítame o novej zmluve, behom ďalšieho sa situácia otočí o 180 stupňov a novinky hovoria o mŕtvych bodoch.

"Poviem len toľko, že sa nachádzame v bode, keď máme pocit, že sme mimoriadne féroví. Ako ďaleko od seba sú naše požiadavky? Nie veľmi, ale niekedy proste rokovania trvajú trochu dlhšie. Tak to vidím ja. Mohli by ste sa spýtať Paula Theofanousa (agenta, pozn. red.) alebo Kirilla a možno by povedali niečo úplne iné," vyjadril sa pre The Athletic generálny manažér Bill Guerin.

Ak platí výrok Billa Guerina, obidve strany cítia, že sú blízko dohode, no nikto sa nechce vzdať výhodných maličkostí vo svojich predstavách nového kontraktu. Ten by mal podľa posledných informácií trvať päť rokov a ročne by si Rus mal zarobiť 9 miliónov dolárov.

Problémom môže byť veta "Mohli by ste sa spýtať Paula Theofanousa (agenta, pozn. red.) alebo Kirilla a možno by povedali niečo úplne iné." Tá akoby naznačovala neistotu. Kempy Wild a Kaprizova vo svojich požiadavkách síce nie sú ďaleko, ale veci sa neposúvajú tempom, ktorým by mali.

Vedenie klubu sa snaží nerozsievať paniku, veď posledný víťaz Calder Trophy nie je jediným vysoko kvalitným obmedzene voľným hráčom bez zmluvy. Rovnaký status zatiaľ majú Quinn Hughes, Elias Pettersson, Brady Tkachuk či Rasmus Dahlin. Najviac sa však píše o Kaprizovovi - aj pre neutíchajúce protichodné vyjadrenia a fakt, že je Rus.

Ak sa potvrdia zákulisné správy o plate deväť miliónov ročne, novú zmluvu iste čaká spŕška kritiky. Napriek nespornému faktu, že je zaslúženým víťazom Calder Trophy, odohral Kaprizov v NHL iba 55 duelov, je preto považovaný za neprevereného hráča.

Guerin okolo neho chce postaviť víťazné mužstvo, tomu sa nik nemôže čudovať.

24-ročný forvard bol v minulej sezóne s 27 gólmi a 51 bodmi najlepším strelcom i najproduktívnejším hráčom "divochov". V oboch ohľadoch prekonal druhého Kevina Fialu - v góloch o sedem, v bodoch o jedenásť.

Do začiatku prípravy Minnesoty zostáva desať dní. Nevedno, či ju Kaprizov stihne, bez kontraktu si nemôže obliecť dres klubu. Na pílu už začali tlačiť aj fanúšikovia, a to najmä cez sociálne siete.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ako noc a deň. Kaprizov raz podpisuje, inokedy trucuje, správy sú protichodné