Ako malý fandil Buffalu. Teraz bude Alex Tuch hrať v ich drese

Oh My Hockey|10. nov 2021 o 10:20

Alex Tuch bol prednedávnom súčasťou jednej z najväčších výmen roku 2021. Buffalo Sabres si ho vyhliadlo ako súčasť protihodnoty za niekdajšiu dvojku draftu, Jacka Eichela.

Útočník so slovenskými koreňmi sa na novú kapitolu kariéry teší. Momentálne sa zotavuje z predsezónnej operácie ramena. Jeho návrat sa uskutoční až o zopár mesiacov, najskôr v januári.

Absolvoval už prvý rozhovor s generálnym manažérom Kevynom Adamsom. "Rozprával mi o príležitosti, ktorú dostávam hraním v Buffale. Ja som mu zas povedal, aký som nadšený z toho, že nastúpim za klub, ktorému som ako mladší fandil," povedal pre Johna Vogla z The Athletic.

Tuch je rodákom z mesta Syracuse. To sa nachádza asi 250 kilometrov od Buffala. Sabres boli pre Tucha geograficky najbližším klubom NHL.

Cíti, že oňho je v Buffale záujem. Byť súčasťou výmeny za tak hviezdneho hráča, akým je Jack Eichel, vníma ako veľkú poctu: "Viem, nebol to trejd hráča za hráča, ale byť súčasťou takéhoto trejdu a vedieť, že niekde ťa tak veľmi chcú, jednoducho znamená veľa."

V minulej sezóne pozbieral Tuch 33 (18+15) bodov v 55 dueloch, jeho produktivita z druhého sledu bola pre Vegas kľúčová. Okrem toho má kvality aj v defenzíve, veľa ľudí ho podceňuje.

25-ročný Tuch má kontrakt do konca sezóny 2025/26, v posledných troch rokoch si bude môcť v prípade výmeny vybrať päť klubov, kam ho jeho zamestnávateľ nemôže poslať. Zarába 4 750 000 dolárov ročne. Bol draftovaný v roku 2014 z 18. miesta Minnesotou Wild. V NHL zatiaľ odohral 255 stretnutí so ziskom 139 (61+78) bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ako malý fandil Buffalu. Teraz bude Alex Tuch hrať v ich drese