Ak Mourinho podpíše s Realom Madrid, chce mať voľnú ruku

Jose Mourinho
Jose Mourinho (Autor: SITA/AP)
TASR|24. máj 2010 o 14:58

Portugalský futbalový tréner Jose Mourinho si stanovil podmienku, že ak má viesť španielsky veľkoklub Real Madrid, musí byť on tým mužom, ktorý bude mať rozhodujúce slovo ohľadne hráčskeho kádra.

MADRID.

Podľa španielskych médií si Mourinho, ktorý v sobotu priviedol milánsky Inter k triumfu v Lige majstrov, vyžiadal záruku zo strany klubu, že ten nebude zasahovať do jeho kompetencií. Úspechmi ovenčený Portugalčan narážal na súčasnú mieru angažovanosti v podaní prezidenta Florentina Pereza, generálneho riaditeľa Jorgeho Valdana a športového riaditeľa Miguela Pardeza.

"Chcem zistiť, čo mi ponúkajú, aby som mohol bez obáv začať pracovať," uviedol pre denník As 47-ročný úspešný kormidelník a pre ďalšie periodikum Marca dodal: "Prezident klubu nie je tým, kto vyhráva, ani tým, kto hrá na ihrisku. Nemal by byť osobou, ktorá rozhoduje o tom, kto bude hrať a kto sedieť na lavičke. To je zodpovednosť profesionálov - trénerov a realizačného tímu."

Plat 10 miliónov eur

"Som presvedčený o tom, že tréner je veľmi dôležitou súčasťou v klubovej štruktúre, pretože práve on by mal viesť všetky oddelenia spojené s prvým tímom," uviedol Mourinho. Real to podľa všetkého mieni akceptovať a ponúka mu štvorročnú zmluvu s platom 10 miliónov eur ročne. Pre milánsky Inter má navyše ako odstupné pripravených 16 miliónov eur.

Verejnou vecou sa už stali úmysly Mourinha ohľadom vyhliadnutých posíl pre madridský Real. Jednotkou v jeho záujme je brazílsky pravý obranca Maicon z Interu Miláno, Portugalčan chce navyše ďalšie posily do obrany a stredu poľa. V rebríčku záujmu stoja najvyššie ľavý obranca Aleksander Kolarov z Lazia Rím a Daniele de Rossi z AS Rím. Finančne postihnutým Rimanom by sa peniaze z transferu mohli hodiť. "Rím opustím iba v prípade, ak peniaze z prestupu výrazne pomôžu AS," povedal de Rossi v rozhovore so španielskym športovým periodikom Marca.

Do stredu poľa je vážnym kandidátom anglický internacionál Steven Gerrard, spoluhráč slovenského reprezentanta Martina Škrtela v FC Liverpool. Toho chcel Mourinho získať do londýnskej Chelsey v čase, keď pôsobil na Ostrovoch, a Gerrard chce o svojej budúcnosti rozhodnúť až po skončení MS v Juhoafrickej republike.

Kandidátom na posilnenie útočnej formácie je 24-ročný Edin Džeko z nemeckého klubu VfL Wolfsburg, kde je spoluhráčom slovenského obrancu Petra Pekaríka. Periodikum Wolfsburger Nachrichten s odvolaním sa na médiá z Bosny a Hercegoviny uviedlo, že Džekove rozhovory s kompetentnými z madridského Realu sú už v prúde. Prezident klubu Florentino Perez musí v prípade realizácie transferu zaplatiť wolfsburským "vlkom" odstupné 40 miliónov eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Ak Mourinho podpíše s Realom Madrid, chce mať voľnú ruku