Ak Khabibovi ponúkne UFC veľke peniaze, bude ťažké to odmietnuť

Vladimír Bilohuščin|17. dec 2020 o 01:00

UFC stále drží Nurmagomedova vo svojich rebríčkoch a neplánuje ani súboj o nového držiteľa opasku.

Už o pár dní 24. decembra, to budú presne na deň dva mesiace od jedného z najočakávanejších zápasov roka 2020. V Abú Zabí, vtedy koncom októbra, tretíkrát Khabib Nurmagomedov úspešne obhájil titul šampióna ľahkej váhy. Vyzývateľa Justina Gaethjeho porazil v druhom kole na technickú submisiu (triangle choke).

Aj napriek jeho pozápasovému vyhláseniu o odchode do „dôchodku, v rebríčkoch UFC ho stále nájdeme ako držiteľa titulu, či ako jednotku naprieč všetkými váhami. Dôvodom, pre ktorý je v ňom neporazený Rus stále vedený, je aj presvedčenie prezidenta Dana Whitea o jeho možnom návrate do oktagonu: „Myslím, že vedomie, že jeho otec by chcel aby sa dostal na skóre 30-0 má stále na pamäti a chce to dosiahnuť kvôli otcovi.“

Khabib, ktorý ukončil svoju kariéru s dodatkom, že už nikdy nevstúpi do profesionálneho zápasu bez svojho zosnulého otca Abdulmanapa v poslednom čase viackrát svoje tvrdenie upravil, „Ak sa rozhodneš skončiť, skončíš. Ale najpravdepodobnejšie je, že mi Dana ponúkne peniaze. Ak by to bolo povedzme sto miliónov, bolo by ťažké rozhodnúť sa.“

„Uvidíme, čo tým myslí. Myslím ale, že je to niečo, čo ma bude prenasledovať do konca môjho života.“, dodal stále súčasný šampión ľahkej váhy.

S víkendovým dominantným výkonom Charlesa Oliveiru a januárovým zápasom McGregor-Poirer sa situácia v ľahkej váhe opäť raz začína zamotávať. Práve na „Fight Islande“, kde bude prebiehať očakávaný návrat McGregora, by sa mal prezident UFC stretnúť aj s Khabibom. Ten by do Abú Zabí mal zavítať kvôli zápasu jeho bratranca Umara Nurmagomedova.

„Žiaden dočasný titul zatiaľ nebude, všetko budem vedieť ďalší mesiac“, odmieta White dočasný titul šampióna pre lepšieho z dvojice McGregor/Poirer s tým, že na stretnutí si s Khabibom ešte čo to majú povedať. Uvidíme teda ešte niekedy návrat hviezdy UFC alebo je jeho dňom definitívny koniec? 

Autor: Daniel Stankovič

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ak Khabibovi ponúkne UFC veľke peniaze, bude ťažké to odmietnuť