Ak Cibulková vo štvrtok vyhrá, bude ôsma v boji o koncoročný šampionát

Dominika Cibulková bude opäť slovenskou jednotkou.
Dominika Cibulková bude opäť slovenskou jednotkou. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. máj 2016 o 11:46

Aktuálne Slovenka figuruje na 11. mieste v bodovaní Road To Singapore.

MADRID. Ak slovenská tenistka Dominika Cibulková vo štvrtok zvíťazí vo štvrťfinále dvojhry na antuke v Madride nad rumunskou držiteľkou voľnej karty Soranou Cirsteovou, posunie sa v prepočtovom hodnotení z 11. na postupovú 8. pozíciu v bodovaní Road To Singapore v súvislosti s koncosezónnym šampionátom BNP Paribas WTA Finals v Singapure (23. - 30. októbra).

Cibulková je v tzv. Race najvyššie postavenou zostávajúcou aktérkou v španielskej metropole. Zatiaľ má 1021 bodov.

Dostala by sa na 1196 bodov a preskočila by Talianku Robertu Vinciovú, Američanku Sloane Stephensovú a Švajčiarku Timeu Bacsinszkú. Nad ňou by figurovali Nemka Angelique Kerberová, Bieloruska Viktoria Azarenková, Poľka Agnieszka Radwanská, Američanka Serena Williamsová, Španielka Carla Suárezová-Navarrová, Ruska Svetlana Kuznecovová a Britka Johanna Kontová.

Prípadný celkový triumf v Caja Mágica by zverenkyňu Mateja Liptáka vyniesol na piatu pozíciu v Road To Singapore.

Poradie sa však do konca sezóny môže a bude značne meniť vzhľadom na zostávajúce tri grandslamové turnaje s porciou dvetisíc bodov pre šampiónku.

Cibulková aktuálne bojuje na turnaji v Madride, naposledy zdolala Anastasiu Pavľučenkovú.

Čoskoro dvadsaťsedemročná Cibulková sa nachádza v nadčasovejšom svetovom rebríčku pre nasadzovanie k 2. máju na 38. priečke. V online prepočte je na 30. mieste a štvrtkový úspech by ju vyniesol na 27. pozíciu.

K 9. máju sa môže dostať najvyššie na 22. stupienok. Už od nedele je isté, že sa stane staronovou národnou jednotkou na úkor Karolíny Schmiedlovej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ak Cibulková vo štvrtok vyhrá, bude ôsma v boji o koncoročný šampionát