Aj Seferi môže prekvapiť, hovorí Tomi ´Kid´ Kovács pred dnešným návratom Tysona Furyho

Adrián Mečiar|9. jún 2018 o 02:00

Tomi ´Kid´ Kovács nám prezradil, čo očakáva od dnešného návratu Tysona Furyho.

Tyson Fury sa už dnes večer vracia do ringu. Bývalý šampión ťažkej váhy naposledy boxoval v novembri 2015, keď o tituly obral dovtedy 11 rokov neporazeného Wladimira Klička.

Následne ale prišli problémy s drogami a tiež usvedčenie z užívania zakázaných látok. Fury výrazne pribral a mnohí neverili, že sa ešte niekedy vráti.

Bývalý šampión sa ale rozhodol dať dokopy a schudol viac ako 40 kg! Tvrdí, že sa nielen vrátil do starej formy, ale je dokonca lepší než kedykoľvek predtým.

Či Fury hovorí pravdu sa dozvieme dnes večer, keď ho v Manchestri preverí Sefer Seferi.

Na dnešný návrat Tysona Furyho sme sa spýtali najúspešnejšieho slovenského boxera, bývalého európskeho šampióna v poloťažkej váhe organizácie WBO, bývalého šampióna organizácie WBF, Tomiho ´Kid´ Kovácsa.

Tyson Fury sa do ringu vracia po dlhej dva o pol ročnej pauze. Prehlasuje o sebe, že je v lepšej forme než kedykoľvek predtým. Myslíte si, že môže hovoriť pravdu? Alebo skôr očakávate, že sa na ňom negatívne prejavia všetky problémy (drogy, doping..) a už to nebude ten istý Fury?

Dva a pol roka je dlhá doba. Po zisku titulu prišlo prekvapenie, sláva a následne pád. Fury je veľmi zaujímavý človek a nikto nevie, akú vec vytiahne, čím nás všetkých opäť dostane. Pred zápasom s Kličkom zahral perfektne svoju rolu a celý svet si myslel, že tento "šašo" nevydrží do konca. Ako sám neskôr priznal, všetko mal dokonale naplánované. Klička, jeho tím a všetkých okolo dokonale oklamal. Hral šou, nikto ho nebral vážne a on pritom bol celý čas sustredený na vykon. Prišiel ako batman, zhodil opasky zo stola, dal prerobiť podlahu ringu, prinútil ich vymeniť rukavice.... veľakrát sa pred zápasom vyhrážal, že nenastúpi.... robil im všetkým nervy.

Prišiel zápas a tam pokračoval a Klička dostal so svojou dokonalou taktikou.

Pribral a mal problémy s drogami. Nemyslím si, že sa vráti v životnej forme. Ak tak bude, tak ma opäť dostal.

Fury sa v sobotu v návrate postaví Seferovi Seferimu. Ten síce nepatrí medzi absolútnu svetovú špičku, no má na konte 21 KO a sám Fury tvrdí, že ho nemôže podceňovať: „Keď dokázal knokautovať 21 ľudí, tak kľudne môže k zemi poslať aj mňa. Stačí, aby sa dotkol mojej brady." Aké šance dávate Seferimu?

Seferi je hrdina svojho národa. Na zápas ho odprevadí množstvo fanúšikov. Pre neho to bude veľká šanca.

Vybral si ho Furyho team ako ideálneho supera. Aj Seferi však môže prekvapiť, videli sme napr. outsidera Corrieho Sandersa, ktorý v 2. kole porazil TKO Klička.

Väčšina sveta verí, že Fury zvládne úlohu favorita a Seferiho zdolá. Ak sa tak naozaj stane, Fury zrejme bude naspäť v hre o trón. O túto pozíciu by mal súperiť s Wilderom a Joshuom. Kto z tejto trojice je vašim favoritom na pozíciu najlepšej ťažkej váhy sveta?

Bude Seferi povinná jazda?! Tak to berie svet a my len čakáme, či sa vráti Fury, alebo len jeho tieň.

Potom to bude zaujímavé a mňa skôr zaujíma, či bude duel Wilder vs Joshua. Wilder sa vyjadril, že by sa potom pokúsil schudnúť do krížovej váhy a tam chce vyhrať svetový titul.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Aj Seferi môže prekvapiť, hovorí Tomi ´Kid´ Kovács pred dnešným návratom Tysona Furyho