Guľa otvorene skritizoval hráčov po prehre. Musíme pracovať na tvrdohlavosti, vraví

Tréner Adrián Guľa.
Tréner Adrián Guľa. (Autor: TASR)
SITA|18. jún 2020 o 16:47

Slovák utrpel prvú porážku na lavičke Plzne.

BRATISLAVA. Kúzlo slovenského trénera Adriána Guľu pri kormidle Viktorie Plzeň pominulo. Pod vedením slovenského kouča totiž tento tím prvýkrát prehral v súťažnom zápase, v stredu Plzeň nestačila v semifinále národného pohára na domácu Spartu Praha a podľahla jej 1:2.

"Stretli sa dva kvalitné tímy a rozhodla trochu vyššia produktivita súpera," poznamenal po zápase kouč Guľa podľa webu portálu iDnes.cz. Viktoria však v lige stále ťahá sériu bez prehry pod taktovkou slovenského trénera.

"V prvom polčase sme neboli dostatočne dôrazní. Domáci boli veľmi efektívni, museli sme doháňať a dostali sme ich na koňa. Pokutový kop nás vykoľajil," povedal Guľa.

Jeho zverenci prehrávali už po polhodine hry 0:2 gólmi Guelora Kangu z pokutového kopu a Libora Kozáka. "Po pauze sme pridali, zrýchlili sme hru a bolo len otázkou času, kedy sa dostaneme do kontaktu. A v závere sme mali veľkú šancu ..." doplnil.

Čo prvá súťažná prehra pod jeho vedením ukázala trénerovi Guľovi?

"Získal som podstatné informácie. Videl som reakcie hráčov, na chvíľu sme stratili kompaktnosť a neplnili úlohy. Sparta to mohla využiť ešte viac, doháňať manko 0:3 už by bolo veľmi zložité.

Potrebujeme s tímom pracovať na tvrdohlavosti. Musí vedieť, že aj proti kvalitnému mužstvu sa dá otočiť zápas. Musíme sa naučiť reagovať ešte efektívnejšie," myslí si slovenský kouč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Guľa otvorene skritizoval hráčov po prehre. Musíme pracovať na tvrdohlavosti, vraví