Guľa debutoval pri reprezentácii. Mladí Slováci remizovali v Moldavsku

Adrián Guľa (vpravo) zažil premiéru pri mládežníckej reprezentácii.
Adrián Guľa (vpravo) zažil premiéru pri mládežníckej reprezentácii. (Autor: TASR)
Sportnet|30. máj 2018 o 20:04

Brankár Martin Vantruba chytil pokutový kop.

KIŠIŇOV. Slovenskí futbalisti do 20 rokov remizovali s domácimi rovesníkmi v Moldavsku 0:0 v stredajšom prípravnom stretnutí.

Na lavičke SR sa premiérovo predstavil nový tréner Adrián Guľa. Bližšie k triumfu mali domáci, no v 88. min brankár Martin Vantruba chytil pokutový kop.

Pre slovenskú dvadsiatku to bol prvý zápas od januárového prípravného duelu v Aténach proti Grécku, vtedy ešte pod vedením Pavla Hapala podľahli 0:1.

Výsledok:

KIŠIŇOV

Moldavsko - Slovensko 0:0

ŽK: Tomič, Blažek (obaja SR), rozhodovali: Muntean - Ermischin, Mardari (všetci Mol.)

Moldavsko: Brinza - Voropai, Craciun, Belousov (59. Ibrian), Mateescu (74. Dros) - Turcan, Nagornai, Caimacov - Stina, Cojocaru, Nicolaescu (69. Iurasco)

Slovensko: Vantruba - Vallo, Bednár, Oravec (46. Petro), Kozlovský (56. Sluka) - Adamec (84. Varga), Blažek, Sedláček (56. Halgoš) - Kvocera (30. Jedinák), Boženík (75. Kružliak), Tomič (75. Guláš)

Hlasy po zápase:

Adrián Guľa, tréner SR 20: "Chcel som vidieť čo najviac chlapcov v akcii a tréningovom procese. Chceli sme si vyskúšať systém, ktorý sme sa snažili do nich vtlačiť za krátky čas. Mrzí ma zranenie Milana Kvoceru, verím, že bude v poriadku. Chlapci v osi ihriska podali dobrý výkon - od Martina Vantrubu cez Martina Bednára, po Filipa Blažeka, Martina Adamca až Róberta Boženíka. Potešil ma napríklad aj Michal Tomič. Potešilo ma, že sme hrali tímovo a to, čo sme si povedali. Pri penalte bolo dôležité, že Vantruba zostal pokojný."

Martin Vantruba, brankár SR 20: "Hrali sme na výborne pripravenom trávniku a na peknom štadióne. Chceli sme predvádzať našu hru, čo sa nám podarilo. Mali sme pekné kombinácie a viac sme držali loptu na kopačkách. Škoda, že sme neboli efektívnejší. Ani súper nemal čisté šance, v obrane sme totiž zahrali rovnako dobre. Penalta bola lotéria."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Guľa debutoval pri reprezentácii. Mladí Slováci remizovali v Moldavsku